Thisted-slagteri fusionerer med tysk gigant

Tican i Thisted bliver en del af tyske Tönnies. Det har 166 andelshavere netop stemt ja til.

166 andelshavere stemte for, og blot en enkelt stemte imod fusionen med Tönnies. (Foto: Tican)

Thisted-slagteriet Tican fusionerer med den tyske slagteri-gigant Tönnies. Det har Ticans andelshavere netop stemt ja til på en ekstraordinær generalforsamling i Hanstholm.

Og det blev ikke bare et ja – det blev et rungende ja. 166 andelshavere stemte for, og blot en enkelt stemte imod. To tredjedele af slagteriets andelshavere var mødt op for at stemme i dag.

Bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen er godt tilfreds med afstemningen. Han mener, at aftalen også er god for medarbejderne på slagteriet i Thisted – de kan nemlig beholde deres job.

- Jeg er rigtig glad. Tönnies har sagt, at de vil udvikle og ikke afvikle. Derfor er arbejdspladserne i Thisted sikrere i dag, end de var før. Der kan også komme flere arbejdspladser i Thisted i fremtiden, siger han.

Tican har det seneste år været i dybe økonomiske vanskeligheder som følge af Ruslands boykot af svinekød fra EU. I løbet af vinteren 2014/2015 blev problemerne så alvorlige, at selskabets ledelse besluttede sig for at indlede fusionsforhandlinger med Danish Crown.

Men de planer blev skrinlagt i november, og med Tönnies-fusionen får Danish Crown endnu hårdere konkurrence i Danmark.

Tönnies har været i Danmark i nogle år, men indtil nu har de kun haft ét slagteri, nemlig svineslagteriet SP Pork i Brørup i Sydjylland.

Tican er ejet af 277 andelshavere og har solide forretningsenheder i både England, Polen, Tyskland og senest Kina.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.