Til kamp for ytringsfriheden

23 danskere træder frem for at kæmpe for religiøs frihed og ytringsfrihed. Een af dem er Venstres folketingsmedlem fra Ringkøbing, Esben Lunde Larsen.

- Man fjerner jo ikke folks tanker og skikke ved at forbyde dem at bære religiøse symboler. Det er vigtigt, at vi kan være med til at sikre en debat om frihed til at vise sin overbevisning offentligt på den ene eller anden måde, siger Esben Lunde Larsen. Arkivfoto (Foto: Ida Hasgaard Røntorp © DR)

Åndsfriheden har det skidt i Danmark - men nu får den hjælp:

23 danskere træder frem for at kæmpe for for eksempel religiøs frihed og ytringsfrihed.

Een af dem er Venstres folketingsmedlem fra Ringkøbing, Esben Lunde Larsen, der også er PhD-studerende.

Bryder sig ikke om forbud

Men Esben Lunde Larsens parti, Venstre, har selv været med til at forbyde religiøse symboler i retssale. Et forbud, han ikke personligt bryder sig om:

- Man fjerner jo ikke folks tanker og skikke ved at forbyde dem at bære religiøse symboler. Det er vigtigt, at vi kan være med til at sikre en debat om frihed til at vise sin overbevisning offentligt på den ene eller anden måde, siger Esben Lunde Larsen.

Han håber, at netop gruppens fokus på åndsfrihed kan give et skub i den rigtige retning, så for eksempel ytringsfriheden udvides, når det gælder holdninger og tro.  Et medlem mereEt andet folketingsmedlem her fra området er Dansk Folkepartis, Christian Langballe fra Tjele.

Og Christian Langballe forstår slet ikke, hvordan for eksempel et forbud mod burkaer i retssale kan være et angreb på åndsfriheden. Han mener slet ikke, at åndsfriheden er under pres.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk