Tre jyske kvinder vil starte smykkeeventyr med lyng

Tre studerende vinder national entreprenørskabspris for smykker lavet af lyng.

Laura Søgaard, Kathrine Mikkelsen og Frederikke Bastkjær er studerende på HHX Ikast og vindere af en national iværksætterkonkurrence med Hedens Perle - lyng indkapslet i smykker. Smykkerne om halsen er naturligvis lavet af lyng.

Lyng skal være det nye rav.

Det mener tre studerende fra Herningsholm Erhvervsgymnasium, HHX Ikast, der har vundet førstepladsen ved Den Nationale Entreprenørskabsmesse og nu skal repræsentere Danmark ved den europæiske konkurrence i Letland til april.

Kathrine Mikkelsen, Frederikke Bastkjær og Laura Søgaard har fundet ud af at indkapsle lyng i en slags smykkesten til ringe og halskæder. Tanken er, at de dermed også indkapsler historien om heden og den egn, der er opvokset på.

- Vi er alle tre efterkommere af folk, der har boet på heden. Og hvad forbinder vi med heden? Lyng!

Det skal være trendy

De tre kvinder bag Hedens Perle, som deres nystartede firma hedder, vil gøre det trendy at bære smykker med lyng. Og de drømmer om, at deres smykkefirma kan udvikle sig til et erhvervseventyr a la Pandora. ( dansk internationalt børsnoteret smykkefirma, red.)

- Det kan være hårdt arbejde at gå i skole og have virksomhed ved siden af, men vores drømme er store, siger Kathrine Mikkelsen, Frederikke Bastkjær og Laura Søgaard.

De tre studerende fra Ikast vil gøre det trendy at bære ringe og halskæder med indkapslet lyng. (Foto: Hedens Perle)

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.