Næsten uanset hvor vi kigger i øjeblikket, er græsset gult og knastørt.
Men på gården "Blåbjerg" i Vandborg ved Lemvig kan man spotte græs, der er noget længere og grønnere end de fleste steder.
- Det er, fordi vi ved en tilfældighed i år bruger et afgræsningsprincip, som hedder 'holistisk afgræsning', forklarer økologisk kvægbonde Arne Noe.
Metoden går kort fortalt ud på, at man simpelthen lader græsset gro i stedet for at slå det ned i løbet af sommeren.
Når græsset bliver længere, er det i stand til at optage vand længere nede i jorden end ellers.
Det har vist sig at være en god tilgang, som Arne Noes malkekvæg har nydt godt af i år i den knastørre sommer:
- De går faktisk ud på græsset hver dag og nipper til det og æder af det.
Det står i skarp kontrast til i 1992, hvor Arne Noe mindes, at sommeren var ligeså tør i området.
- Da stod køerne ved leddet en halv time, efter de var lukket på græs, og ville ind igen.
Men græsset gror ikke ind i himlen - så at sige. For tørken betyder, at der trods alt alligevel ikke er helt nok næring i den langhårede mark. Derfor får køerne ekstra foder inde i stalden.
Det betyder dog noget for landmanden, at køerne får spist lidt på græsmarken.
- Det er et godt supplement til den staldfodring, som vi er nødt til at give nu, siger han.