Tvis Holstebros håndboldkvinder vinder EHF-cuppen

Håndboldkvinderne fra Team Tvis Holstebro gjorde det umulige. Bagud med fire mål efter hjemmekampe, men vandt med fem mål ude over franske Metz .. og dermed EHF Cuppen.

Ann Grete Nørgaard og holdkammeraterne havde god grund til at juble. (Foto: © Morten Stricker, Scanpix)

Håndboldkvinderne fra Team Tvis Holstebro sikrede sig overraskende årets EHF Cup.

Det skete med en sejr på 33-28 på udebane over franske Metz. De franske kvinder var storfavoritter efter en sejr på 35-31 i den første kamp på udebane i Holstebro, men de danske spillere tog fusen på alle.

Team Tvis-spillerne var foran 15-14 ved pausen, og det gav åbenbart de danske gæster så meget håb og værterne så mange nerver, at anden halvleg udviklede sig til et stort drama.

Seks minutter inde i anden halvleg af returkampen var Team Tvis Holstebro foran 20-15 og var på det tidspunkt altså samlet foran.

De franske værter havde især svært ved at håndtere playmaker Kristina "Mulle" Kristiansen, som scorede mange mål og fordelte boldene godt til holdkammeraterne. Det var også Mulle, der scorede til 33-27 kort før tid på et straffekast.

For Team Tvis Holstebro var der tale om den anden deltagelse i en EHF Cup-finale på tre år. Tilbage i 2011 blev det til et samlet finalenederlag til ligakonkurrenten fra FCM Håndbold. Denne gang fik Team Tvis-spillerne altså taget revanche.

Det er første gang, klubbens kvinder vinder en europæisk titel.