Udenlandske læger skulle overtage udkantspraksis: 'Det kunne ikke lykkes'

Kun én ud af fire udenlandske læger arbejder stadig i praksissen.

De fire læger kom fra Ungarn, Bulgarien, Italien og Litauen.

Det har ikke været en succes at få udenlandske læger til at overtage en af landets travleste praksisser.

Det må Region Nordjylland erkende to år efter, de hyrede fire udenlandske læger til at tage over, da den praktiserende læge i Øster Jølby på Mors skulle på pension.

Nu arbejder kun én af dem stadig i praksissen.

- Vi må bare erkende, at det er rigtig rigtig svært, når vi taler almen praksis. Vi har forsøgt, og vi har forsøgt i rigtig lang tid, men at få det til at lykkedes kunne vi ikke. Det er nok ikke en vej, vi vil gå længere, siger regionsformand Ulla Astman.

Et rekrutteringsbureau fik knapt 1,6 millioner kroner for at rekruttere de fire udenlandske læger. Én af lægerne er et andet sted i det nordjyske sundhedsvæsen, mens de to sidste er holdt op.

- Når to af lægerne er hos os i dag, er noget jo lykkedes, siger Ulla Astman.

De fire skulle på sigt have overtaget klinikken i Øster Jølby, men i dag er den stadig på regionens hænder.

- Det er jo ikke bare et spørgsmål om at kunne det danske sprog. Man skal også lære danske kulturforhold, samfundsforhold og lovgivning. Man skal også kunne stå på egne ben og drive egen praksis. Det er en stor mundfuld på én gang, så det her er ikke en god vej at gå reguleringsmæssigt, der skal man finde andre veje.

Siden er det lykkedes at skaffe flere læger til klinikken - blandt andet ved, at nogle af konsultationerne foregår på video, og at arbejdstiden kan deles mellem klinikken og hospitalet.

Facebook
Twitter