Udenlandske mænd skaber også uro i Hernings natteliv

Midt- og Vestjyllands Politi satser på tilstedeværelse i diskoteksmiljøet i nattetimerne efter meldinger om overgreb.

Nydanskere bliver langt oftere end etniske danske afvist ved indgangen til diskoteker. (Foto: Colourbox © Colourbox)

Udenlandske mænds optræden i nattelivet skaber nu også uro i Herning.

De seneste dage har der været omtale af udenlandske mænd, der begår overgreb på kvinder i nattelivet, og onsdag kom det frem, at politiet skærper opmærksomheden på nattelivet i Thisted.

Det sker netop, fordi politiet har hørt om flere episoder, hvor mænd har optrådt upassende eller krænkende overfor unge kvinder.

Det samme problem eksisterer tilsyneladende også i Herning. Selvom problemet på papiret ikke er stort, vil politiet tage hånd om det, siger politiinspektør Claus Nørgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi:

- Vi har modtaget ganske ganske få henvendelser omkring det, men det er klart, at det er noget af det, der er en generel utryghed omkring. Her er det selvfølgelig vores opgave at sørge for, at utrygheden ikke er til stede, og det er det, vi gør, siger Claus Nørgaard.

Claus Nørgaard fortæller, at politiet har holdt møde med restauratørerne i Herning for at høre, hvordan situationen er, og vil nu iværksætte de samme tiltag i Herning som i Thisted:

- Vi vil prioritere at have en synlig tilstedeværelse dernede i de nattetimer, der er åbent, siger han.

Derudover vil politiet indgå et samarbejde med asylcenteret i Herning og lave noget forbyggende undervisning, der ifølge Claus Nørgaard skal være bygget op omkring den danske norm og kultur.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk