Udlændinge kommer i praktik i pakker i Vestjylland

Flygtninge og indvandrere prøver flere fag af i træk for at finde det rigtige.

Vestas er en af de virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune, der tager udlændinge i praktik. (Foto: © Christian Charisius / Reuters © Scanpix)

Branchepakker er det nye sort, når det gælder integration af flygtninge og indvandrere.

Flere kommuner og senest Ringkøbing-Skjern forsøger sig med pakkerne, der er en omgang praktik i seks forskellige brancher som for eksempel lager og industri eller kantine og køkken, alt efter deltagernes erfaring og interesse.

På den måde skulle det gerne blive lettere at finde det rette job til den enkelte flygtning. Målet er, at 30-50 procent skal komme i varigt job efter et år, siger virksomhedskonsulent Torben Leed fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi skal have dem i arbejde - der er ikke noget at rafle om.

Foreløbig er 20 virksomheder med på at tage praktikanter i et helt år.

- Vi har rigtig gode aftaler med virksomhederne, og det har ikke været svært at få dem, fordi det er et samfundsmæsigt problem, siger Torben Leed.

En af virksomhederne er Vestas.

- Vi mener også det er den rigtige måde at hjælpe på. At give folk noget at stå op til, give folk en blå vestas-jakke på - så tror vi, vi kan nå langt med integrationen, siger Anders Thygesen, produktionschef i Vestas.

Han tror på, at halvdelen kan blive arbejdsklar i løbet af praktiken:

- Et års oplæring vil give et kæmpe plus, hvis hænderne og hovedet er skruet rigtig på, så tror jeg ikke, det er urealistisk.

Vestas har sagt ja til at tage 10 praktikanter. Første branchepakke-forløb har været i gang siden mandag den 11. januar, og efter planen skal et nyt forløb med 20 deltagere starte hver sjette uge.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.