Udvist superstudent tager tre eksaminer samme dag

AU Herning har flyttet tre eksaminer frem, så en studerende kan afslutte semestret.

  • Marius Youbi gør klar til dagens første eksamen. (Foto: Steen Færgemand - DR Midt & Vest © (c) DR)
  • Som en helt ekstraordinær undtagelse skal Marius Youbi til tre eksaminer på Aarhus Universitets afdeling i Herning samme dag. (Foto: Steen Færgemand - DR Midt & Vest © (c) DR)
1 / 2

Den ingeniørstuderende Marius Youbi fra Cameroun kan alligevel bestå uddannelsens femte semester, inden han bliver udvist af Danmark.

I dag skal han nemlig til hele tre eksaminer på Aarhus Universitet Herning.

- Jeg har haft rigtigt travlt med at forberede mig. Jeg havde 48 timer til at læse op, så jeg har brugt hele weekenden. Jeg håber på, at jeg kan gøre mit bedste, siger Marius Youbi på vej ind til første eksamen.

Er du klar til at gå til eksamen?

- Ja, nu skal det bare overstås, siger han.

Eksaminerne skulle have ligget i januar, men fordi han ikke må opholde sig i landet længere end til den 8. januar, har universitetet helt ekstraordinært rykket dem frem.

For meget arbejde giver udvisning

Marius Youbi bliver udvist, fordi han har arbejdet cirka 1½ time mere end de højest 15 timer om ugen, som loven tillader udenlandske studerende ved siden af læsningen. Ifølge de nuværende regler, har han overtrådt kvoten.

Derfor har Styrelsen for International Rekruttering og Integration besluttet, at han ikke får sin opholdstilladelse forlænget efter 8. januar.

Derfor hjælper universitetet Marius Youbi ved at flytte hans eksaminer.

- Hvis han bliver udvist i starten af januar, kan han ikke få sine eksaminer. Han har betalt for sit studie, derfor synes jeg også at han skal have lov til at have sine eksaminer, siger studieleder Per Lysgaard.

Normalt er det de studerende, der skal tilpasse sig universitetets eksamensplanlægning, men de har valgt at gøre en undtagelse for Marius Youbi.

- Det betyder utroligt meget. Det betyder at hele semesteret ikke er spildt, som det ellers var blevet, siger Marius Youbi.

- Det er egentlig ikke vores opgave at flytte eksaminer, men jeg og universitetet synes, det er en helt igennem uretfærdigt hård straf for at arbejde for meget. Derfor vil vi også gerne gøre en ekstraordinær indsats. Han er vores dygtigste studerende lige nu, siger Per Lysgaard.

Marius Youbi har indtil nu, udover et enkelt 7-tal, udelukkende topkarakterer på eksamensbeviset.Opdateret 9.40: Og han fortsætter med at score høje karakterer til dagens første eksamen.

- Jeg fik et 12-tal. Det er jeg rigtig rigtig glad for, siger han.Opdateret 13.10: Marius Youbi fik fuldt hus på 12-taller - et ved hver eksamen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk