Udvist superstuderende vender tilbage til Danmark

I starten af januar blev han sendt hjem til Cameroun. Nu har han fået job i Ikast.

Marius Youbi mellem to eksaminer på AU i Herning tilbage i december.

Den camerounske ingeniørstuderende, Marius Youbi, blev i starten af januar udvist af Danmark, fordi han ved siden af sit studie på Aarhus Universitet i Herning havde arbejdet mere end de tilladte 15 timer.

Men nu vender han atter hjem til Danmark, fordi KK Wind Solutions i Ikast har valgt at ansætte ham som fuldtidsingeniør i stedet for som praktikant.

- Vi har lavet en normal ansættelseskontrakt ham, hvor han skal arbejde som ingeniør, og det er med henblik på, at han får færdiggjort sin uddannelse, mens han arbejder som ingeniør hos os, siger Henrik Lykke Christiansen, der er udviklingschef i KK Wind Solution.

Marius Youbi var i praktik hos ingeniørvirksomheden i Ikast, mens han studerende på AU i Herning, hvor han scorede topkarakterer på stribe. Den 7. januar 2016 rejste han tilbage til Cameroun, hvor han lige nu er i gang med forberedelserne til at vende tilbage til Danmark.

- Det betyder alt. Det er min fremtid, der går i gang nu. Det betyder rigtig meget. Det er så fedt, lyder det fra Marius Youbi på en telefonforbindelse fra Cameroun.

Marius Youbi har fået opholdstilladelse efter en beløbsordning, hvor kravet er en ansættelseskontrakt og en løn på minimum 375.000 kroner om året.

Opholdstilladelsen betyder også, at Marius Youbi nu kan afslutte sin ingeniøruddannelse i Danmark.

Det ligger endnu ikke helt fast, hvornår Marius Youbi ankommer og starter i arbejdet, men Henrik Lykke Christiansen forventer, at det bliver inden for et par uger.

  • Sagen, der skabte stor debat

  • Det vakte stor debat, da Marius Youbi fik at vide, at han skulle forlade Danmark. Ikke mindst på grund af de gode karakterer han fik på sit studie.
  • Han fik topkarakterer på stribe, og som afslutning på sit femte semester på Aarhus Universitets Ingeniørskole i Herning fik han tre 12-taller, lige inden han blev udvist.
  • Camerouneren fik ikke forlænget sin opholdstilladelse, fordi han i perioder havde arbejdet mere end de 15 tilladte timer om ugen ved siden af sit ingeniørstudie.
  • Siden Marius Youbi kom til Danmark, har han ifølge Jyllands-Posten selv betalt 46.000 kroner for hvert semester, da han ikke er berettiget til ydelser, fordi han er studerende fra et såkaldt tredjeland. Han har finansieret uddannelsen ved hjælp af studiejob.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.