Ulv fulgte Ida og hendes hund over flere kilometer

Nysgerrig ulv var interesseret i kontakt, siger ekspert.

Ulven fulgte efter Ida Petersen og hendes hund over flere kilometer på gåturen i Klosterhede Plantage.

Ida Petersen og hendes hund Jokke fik tirsdag formiddag følgeskab af en ulv på gåturen i Klosterhede Plantage i Nordvestjylland.

Ida opdagede tilfældigvis ulven, da hendes hund pludselig stoppede op, og hun tog høretelefonerne af og kiggede sig omkring.

- Der tænker jeg, hvad er det meningen, jeg skal gøre? Skal jeg løbe? Skal jeg skrige? Skal jeg slippe hunden? Men så får jeg egentlig ret hurtigt fornemmelsen af, at den bare er nysgerrig. Den er på ingen måde aggressiv, siger hun.

Tværtimod forsøgte ulven at komme i kontakt med Idas hund.

- Den begynder at hoppe og danse ligesom hundehvalpe, der gerne vil lege med hinanden. Min hund reagerer bare ikke på det. Den er fuldstændig ligeglad, siger Ida Petersen.

Holdt afstand

Ulven fulgte til gengæld Ida og Jokke på behørig afstand på gåturen.

- Der går vi yderligere knap fem kilometer rundt herude. Hele tiden med samme afstand. Hver gang jeg stopper op, så lægger den sig bare. Den forsøger ikke at gemme sig, og den sniger sig ikke, siger Ida Petersen.

Hør Ida Petersen fortælle om sit møde med ulven:

Ifølge Kent Olsen, der er videnskabelig chef på Naturhistorisk Museum i Aarhus og ansvarlig for den nationale overvågning af ulve i Danmark, er ulvens opførsel ikke usædvanlig. Den leder efter artsfæller.

- Der er tale om en enlig hanulv, der har levet i Klosterhede Plantage i snart to år. Når den møder en hund, ser den en artsfælle, og den vil egentlig gerne invitere til leg, fortæller han.

Ida Petersen griner lidt af oplysningen om, at ulvens 'stalking' af hende og bulldoggen Jokke muligvis var et forsøg på at komme i kontakt.

- Jeg tænker, at det er en lidt dårlig dømmekraft, eftersom det er en hanhund, jeg har med rundt. Men det giver da god mening, hvis man er ensom og går rundt herude altid, og så kommer der en anden firbenet, siger hun.

Venter på hunulv

Ulvens opførsel er dog ikke et parringsforsøg, fortæller Kent Olsen.

- Det, vi ser, er, at den er opsøgende både over for hanhunde og hunhunde, så det er ikke sådan, at den specifikt opsøger hunhunde og heller ikke kun hunhunde i løbetid, siger han.

Sidste år udviste ulven samme adfærd, men den holdt i løbet af foråret og sommeren op med at være opsøgende, fortæller han.

- Lige så snart der er en hunulv, der indfinder sig i dette territorium, forventer vi, at denne adfærd helt stopper, siger han.

Ulven lagde sig roligt, hver gang Ida stoppede op . (Foto: Ida Petersen)

Eksperten understreger, at ulven ikke viser tegn på at være farlig.

- Den sænker hovedet og inviterer til leg. Der er ikke noget med at vise tænder eller truende adfærd. Den holder afstand og ønsker ikke at blive forfulgt. Hvis man går efter den, går den sin vej, fortæller Kent Olsen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Efter at Ida lagde sin video af ulvemødet på sociale medier, har hun fået en overvældende respons.

- Det er vildere nu, end da jeg gik der. Man ved godt, at det er en usædvanlig oplevelse, men det er først gået op for mig hvor usædvanlig, efter jeg er blevet kontaktet af rigtig mange mennesker de seneste par dage, siger hun.

Hun har ikke nogen forhåbninger om at se ulven igen.

- Jeg håber på, at andre ulveentusiaster får samme oplevelse, som jeg har haft. Jeg har set den, og det er fint. Jeg vil heller ikke gå i panik næste gang, men jeg har heller ikke noget behov for at se ulven igen.

FacebookTwitter