Ulve på landevej ved Holstebro er hunde

Bilist filmede tre ulvelignende dyr på vestjysk landevej. Forsker fastslår, at de tre er tjekkoslovakiske ulvehunde.

Flere bilister så i aftes tre ulvelignende dyr løbe forvildet rundt på en landevej ved Holstebro. Men der er tale om hunde. Billedet her viser dog en vaskeægte ulv. (Foto: NF © Scanpix)

Lige nu bliver en video af tre "ulve" på en landevej ved Holstebro delt flittigt på Facebook. Videoen er optaget af en bilist, som på vej mod Holstebro i aftes oplevede et usædvanligt syn, for tilsyneladende løb tre ulve rundt mellem bilerne.

Men det var ikke ulve, der huserede i mørket på landevejen - det var hunde, fastslår forskningschef Kent Olsen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, der står bag hjemmesiden ulveatlas.dk.

Han vurderer, at der formentlig er tale om racen tjekkoslovakiske ulvehunde.

- Flere gange i videoen ses, at halen holdes, så den bøjer opad. Det er typisk for hunde, men det ses ikke hos ulve under de forhold, vi ser på videoen, fortæller Kent Olsen.

Han gør også opmærksom på, at halen er lys i spidsen og ikke mørk som hos ulve.

Hvad de tjekkoslovakiske ulvehunde lavede på landevejen en mørk mandag aften vides ikke. Men de virkede ikke som om, de var det mindste bange for bilerne.

Når bilisten fejlagtigt troede, at der var tale om ulve, skyldes det sandsynligvis, at der er konstateret ulve i området ved Holstebro.

Tilbage i juli spottede et vildtkamera tre ulveunger syd for Holstebro, og i september oplevede en familie i Torsted mellem Holstebro og Ringkøbing, at en ulveflok gik forbi huset flere dage i træk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.