Ulveforkæmper skal i fængsel for hærværk og trusler: 'Folk skal hade mig i stedet for ulvene'

33-årig mand er dømt til fængsel og bøde for trusler og omfattende hærværk i Ulfborg.

Den 33-årige Storm Balderson er ved retten i Holstebro dømt skyldig i hærværk mod blandt andet kirkefacader samt trusler mod blandt andre den mand, der er dømt for at skyde en fredet ulv.

Han skal i fængsel i 40 dage, betale bøde og sagens omkostninger.

Natten til den 27. juni 2019 overmalede Storm Balderson Ulfborg Kirke med slagord som 'Blod bliver ikke glemt' og 'Naturen før mennesket'. Han spraymalede også byskilte og satte trækors langs gaderne.

Et ulvepar ved Ulfborg i Vestjylland havde kort forinden fået unger, da Storm Balderson besluttede sig for at lave hærværk i Ulfborg. Han forklarede i retten, at han med sit hærværk ville fjerne fokus fra ulvene for at beskytte dem mod ulvemodstandere. (Arkivfoto: ulvetracking.dk/Scanpix 2017) (Foto: © Ulvetracking.dk, Scanpix)

På korsene stod navnet på den mand, der tilbage i april 2018 skød og dræbte en ulv. Navnet på hans søn stod der også, og ved siden af navnene var skrevet 'R.I.P.'.

Samme dag stod den 33-årige offentligt frem og fortalte, at han stod bag hærværket.

Det er netop i området omkring Ulfborg, at et ulvepar har slået sig ned og har fået seks hvalpe.

Storm Balderson ønskede med hærværket i Ulfborg at flytte fokus væk fra ulvene.

- Jeg ville have folk til at hade mig i stedet for ulvene. Jeg er stolt og glad over, hvad jeg har gjort, siger Storm Balderson.

  • Hærværket gik værst ud over Ulfborg Kirke. (Foto: © Frederik Gatzwiller)
  • Byskilte og et skilt ved Ulfborg Aktiv Center var også blevet overmalet. (Foto: © Frederik Gatzwiller)
  • - Folk er sippede i forhold til religion, og jeg skulle være sikker på, det blev hørt. Derfor blev det kirken, forklarede Storm Balderson i retten om, hvorfor han malede på kirken. (Foto: © Frederik Gatzwiller)
  • Til daglig er Storm Balderson selvstændig bygningsmaler. Han forklarede i retten, at han ud fra sit faglige kendskab malede på kirken, 'hvor det ville gøre mindst mulig skade'. (Foto: © Frederik Gatzwiller)
  • (Foto: © Frederik Gatzwiller)
1 / 5

Storm Balderson havde et polititilhold mod at opsøge den mand, der har skuft ulven, og hans søn. Det blev han også kendt skyldig i at overtræde gentagne gange.

Han er også kendt skyldig i trusler mod medlemmer af foreningen "Ulvefrit Danmark". Et vidne forklarede, at Storm Balderson havde lagt en video på nettet, hvor han sagde, at medlemmer af Ulvefrit Danmark 'skal have en skovl i nakken'.

Storm Balderson har også fået konfiskeret et slagvåben, som han havde købt uden våbentilladelse. Slagvåbnet er en lommelygte, der er udformet som en politistav og er en halv meter lang.

Storm Balderson ankede dommen på stedet.

Sendt i fængsel af to lægmandsdommere

Anklager Leif Panduro havde talt for 60 dages fængsel til Storm Balderson. Han var godt tilfreds med dommen på 40 dages ubetinget fængsel.

- Jeg synes, det er en rigtig dom. Tiltalte blev fundet skyldig i langt det meste: 10 ud af 11 forhold.

Det var ikke en enig domsmandsret. Den juridske dommer og retsformand understregede, at hun var personligt uenig, at Storm Balderson havde overtrådt de fleste polititilhold. Overtrædelsen består i, at Storm Balderson indirekte og direkte har taget kontakt til de to mænd, han havde tilhold mod, ved at omtale dem i Facebook-opslag.

Opdateret klokken 13.20: afsnit om polititilhold og afsnit om trusler mod medlemmer af foreningen Ulvefrit Danmark.

Opdateret klokken 15.00 med videointerview og udtalelse fra anklager.