Ulveungerne er blevet store: Nu strejfer de og leder efter mage

Ulvehvalpene fra Vestjylland leder efter et nyt sted at slå sig ned.

Ulveungerne er senest blevet set i området mellem Nissum og Lemvig i Vestjylland. Billedet her er fra september 2017. Foto: Thomas Boesdal, Søren Krabbe, Jonas Siim Jensen, Mads Skamris, Naturhistorisk Museum Aarhus & Aarhus Universitet.

De tre ulveunger fra Stråsø Plantage i Vestjylland er nu blevet så store, at de er begyndt at vandre.

Senest er de set i området mellem Nissum og Lemvig, fortæller Kent Olsen, der er forskningschef på Naturhistorisk Museum og ansvarlig for overvågningen af ulvene i Danmark.

- De er set tæt ved Limfjorden, og vi kan ud fra optagelser se, at det er ulvehvalpe. De er også set andre steder uden for det her ulveterritorie i Vestjylland, siger han.

Naturhistorisk Museum har modtaget både fotos og video fra offentligheden af formentlig tre strejfende ulveunger i området nord for Klosterheden, fortæller Kent Olsen.

- Der er ikke noget overraskende i det. Udvandringen fra ulveterritoriet foregår typisk i en alder af 10-22 måneder, siger han.

Ifølge forskningschefen leder ulveungerne efter et nyt, uforstyrret levested, hvor der er føde nok. Og vigtigst: De leder efter en mage.

Men det er langt fra sikkert, at de slår sig ned, hvor de er nu.

- Det bliver de store sammenhængende naturområder i umiddelbar nærhed af den nuværende ulvefamilie - så det kan for eksempel være Klosterheden. Men der er også meget store, sammenhængende skovarealer i hele det midtjyske område, der kan huse ulve, siger han.

Hvis man ser de strejfende ulveunger, opfordrer Kent Olsen til, at man kontakter Naturhistorisk Museum - eller ulveatlas.dk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.