Ulveungerne er blevet store: Nu strejfer de og leder efter mage

Ulvehvalpene fra Vestjylland leder efter et nyt sted at slå sig ned.

Ulveungerne er senest blevet set i området mellem Nissum og Lemvig i Vestjylland. Billedet her er fra september 2017. Foto: Thomas Boesdal, Søren Krabbe, Jonas Siim Jensen, Mads Skamris, Naturhistorisk Museum Aarhus & Aarhus Universitet.

De tre ulveunger fra Stråsø Plantage i Vestjylland er nu blevet så store, at de er begyndt at vandre.

Senest er de set i området mellem Nissum og Lemvig, fortæller Kent Olsen, der er forskningschef på Naturhistorisk Museum og ansvarlig for overvågningen af ulvene i Danmark.

- De er set tæt ved Limfjorden, og vi kan ud fra optagelser se, at det er ulvehvalpe. De er også set andre steder uden for det her ulveterritorie i Vestjylland, siger han.

Naturhistorisk Museum har modtaget både fotos og video fra offentligheden af formentlig tre strejfende ulveunger i området nord for Klosterheden, fortæller Kent Olsen.

- Der er ikke noget overraskende i det. Udvandringen fra ulveterritoriet foregår typisk i en alder af 10-22 måneder, siger han.

Ifølge forskningschefen leder ulveungerne efter et nyt, uforstyrret levested, hvor der er føde nok. Og vigtigst: De leder efter en mage.

Men det er langt fra sikkert, at de slår sig ned, hvor de er nu.

- Det bliver de store sammenhængende naturområder i umiddelbar nærhed af den nuværende ulvefamilie - så det kan for eksempel være Klosterheden. Men der er også meget store, sammenhængende skovarealer i hele det midtjyske område, der kan huse ulve, siger han.

Hvis man ser de strejfende ulveunger, opfordrer Kent Olsen til, at man kontakter Naturhistorisk Museum - eller ulveatlas.dk.

Facebook
Twitter