Ulvevenner planlægger demonstration ved retssag om ulvedrab

Fredag starter den første sag om ulvedrab i Danmark.

En 66-årig mand er sigtet for at have skudt ulven, der er fredet. (Foto: Ulla Pipaluk Zobbe og Lars Lorentsen © DR Nyheder)

Foreningen ulvetid.nu vil demonstrere i Herning på fredag, når der falder dom i sagen om en mand fra Vestjylland, der i april skød en ulv øst for Ulfborg.

Foreningen mener, at ulven er velkommen i Danmark. Formanden for foreningen, Esther Holzendorff, mener, der er behov for at ændre på opfattelsen af ulvens berettigelse i Danmark. Det er blandt andet det, demonstrationen skal hjælpe med til.

- Der er en massiv modstand mod ulven. Det ser man gennem hele ulvedebatten herhjemme. Vi vil gerne være med til at ændre den debat, så den bliver mere saglig, siger hun og fortsætter:

- Nu har vi mennesker gennem flere hundrede år ment, at det var vores stemme, der var den gældende. Vi synes, at naturen med blandt andet ulvens tilbagekomst viser, at den ikke har fået den plads, som den har krav på. Den har selv vist, der er plads til den. Derfor vælger vi at give den en stemme, siger hun.

Ulvetid håber på en ubetinget fængselsstraf. Den sigtede risikerer en straf på op til to års fængsel.

- Vi mener, der skal en hård straf til, for det er ikke okay at gå ud og opfordre til selvtægt, som der er gjort her, siger Esther Holzendorff.

Den 66-årige mand, som er sigtet i sagen, erkender, at det er ham, der har skudt ulven fra sin bil den 16. april. Han nægter sig dog skyldig i at have overtrådt jagtloven og artsfredningsbekendtgørelsen.

Anklagemyndigheden mener, at manden skal straffes med fængselsstraf.

Nedskydningen blev videofilmet af to ulveentusiaster, der havde fulgt og filmet ulven hele dagen.

Bestyrelsen i Ulvefrit Danmark planlægger ikke at moddemonstrere, men bestyrelsesmedlem Henrik Sundgaard oplyser, at flere medlemmer planlægger at dukke op - mod bestyrelsens ønske.

FacebookTwitter