Unge hjemløse i Herning får uventet hjælp fra Metallica: 'Vi er helt oppe at ringe'

Det verdenskendte rockband støtter et lille, privat forsorgshjem, der hjælper unge ud af hjemløshed.

Inden koncerten i København overrakte de fire bandmedlemmer i Metallica en check på 300.000 kroner til Potentialehotellet. På billedet ses fra venstre trommeslager Lars Ulrich, guitarist og forsanger James Hetfield, Majbritt Rosenkvist, Jimmie Christensen, Sisse Fjord Nielsen og Mikkel Kvick fra Potentialehotellet, Leadguitarist Kirk Hammett og bassist Robert Trujillo. (Foto: © Metallica)

I aftes gav det verdensberømte rockband Metallica koncert i Parken i København.

Inden bandet gik på scenen foran 47.000 tilskuere, var en lille delegation fra Herning på besøg backstage for at modtage en check på 300.000 kroner.

Metallica har nemlig for vane at donere en del af deres billetindtægter til velgørenhed, og valget var denne gang faldet på Potentialehotellet, som er en lille, privat institution for unge hjemløse i Gjellerup ved Herning.

- Vi er helt oppe at ringe. Vi er så små, og så får Metallica øje på os, siger pædagog og værkstedsleder Jimmie Christensen.

Sammen med forstander Sisse Fjord Nielsen, souschef Majbritt Rosenkvist og én af de unge borgere - 21-årige Mikkel Kvick - var han i aftes backstage og mødte bandet for at modtage donationen.

- Når man arbejder med unge fra allerlaveste trin i samfundet, er det fedt, at der er nogen, der prøver at hjælpe dem på fode igen, siger Jimmie Christensen.

Troede, det var en joke

Det er et par måneder siden, at Potentialehotellet fik en føler om, at Metallica var på udkig efter en social institution i Danmark, som de ville støtte via deres organisation 'All Within My Hands Foundation'.

Det er en velgørende organisation, som Metallica stiftede i 2017, som især giver penge til initiativer, der arbejder med hjemløse og ungdomsproblemer.

  • De fire repræsentanter fra Potentialehotellet var også inviteret med til Metallica-koncerten i Parken i København. (Foto: © (privatfoto))
  • Det var souschef Majbritt Rosenkvist, beboer Mikkel Kvick, forstander Sisse Fjord Nielsen og værkstedsleder Jimmie Christensen, der på Potentialehotellets vegne var backstage for at modtage donationen.
  • Så glade ser man ud, når man både bliver inviteret til koncert og modtager 300.000 kroner i støtte af et verdensberømt band.
1 / 3

For halvanden uge siden kom så beskeden om, at forsorgshjemmet for unge i Herning var valgt ud. Siden er der blevet spillet en del Metallica på værkstedet.

- Jeg troede først, det var en joke, da min chef ringede. Men de har undersøgt vores hjemmeside og set på, hvad vi er for en størrelse, og de har så besluttet, at de vil støtte os. Det er superfedt, at der er nogen, der har den indstilling, siger Jimmie Christensen.

Metallica har siden 2017 støttet sociale formål over hele verden gennem deres egen velgørende organisation 'All within my hands'. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)

Potentialehotellet er et herberg og forsorgshjem for unge, der har svært ved at bo i eget hjem eller slet ikke har et hjem. Der er plads til 15 beboere, og indtil for nylig var 21-årige Mikkel Kvick én af dem.

Han er lige flyttet i egen bolig og udnævnt som andenmand på værkstedet. Inden han kom på det lille forsorgshjem i Herning, havde han haft en svær tid i skolen, han havde fået venner fra et kriminelt miljø og røg hash.

Mikkel Kvick ønsker ikke selv at blive interviewet, men Jimmie Christensen har fået lov til at referere hans historie.

- Mikkel fik på et tidspunkt en voldsdom, blev deprimeret og kørte helt af sporet. Familien fandt os på nettet, og mente, at det var stedet, han kunne få hjælp. Det er noget af en rejse, han har været på, men at se sådan en gut vokse og påtage sig mere og mere ansvar, er en stor inspiration for andre unge, siger Jimmie Christensen.

Derfor var der heller ingen tvivl om, at Mikkel Kvick skulle med på turen til København for at møde de fire medlemmer af Metallica - herunder den danske trommeslager, Lars Ulrich.

Rock-donation sætter fokus på overset problem

Potentialehotellets forstander, Sisse Fjord Nielsen, var faktisk på ferie i Toscana med mand og børn, men hun hoppede på et fly hjem til Danmark for at modtage donationen fra Metallica.

- Vi har en belægningsprocent på 100, så unge hjemløse er et voksende problem. Det betyder meget, at Metallica sætter fokus på os, for vi synes eksempelvis ikke, at emnet fyldte meget i valgkampen, siger Sisse Fjord Nielsen.

Danmarks største brancheorganisation for sociale tilbud, Landsorganisationen for sociale tilbud, LOS, glæder sig også over, at donationen fra det amerikanske rockband kan sætte fokus på private initiativer, der skal hjælpe unge udsatte.

- Potentialehotellet tør og kan tænke fagligheden ud af boksen, og det er der brug for, når der arbejdes på det allermest specialiserede område med udsatte og sårbare borgere. Det har en uvurderlig betydning, at et verdenskendt band anerkender og fremhæver deres arbejde, lyder det fra Laust Westtoft, der er politisk- og strategisk chef i LOS.

Potentialehotellet har endnu ikke besluttet, hvad de 300.000 kroner skal bruges til. De unge beboere skal tages med på råd, da Metallica giver pengene til selve borgerne.

- Vi pædagoger har mange ideer, men vores beboerråd skal være med til at beslutte det. Det er så unikt, det her, så det skal være noget, de vil kunne huske, at de fik på grund af Metallica, siger Jimmie Christensen.