Plejehjem ansætter teenagere og håber på flere sosu-hænder i fremtiden: 'Nu kan de komme ind og se, at det ikke er farligt'

14-17-årige klarer flere af de opgaver, som uddannet plejepersonale ikke længere har tid til.

17-årige Sofia Aleksandra Korshøj har fritidsjob på et plejehjem i Skive Kommune. Hun går blandt andet ture med de ældre beboere. (Foto: Amanda Munksgaard - DR Midt & Vest)

17-årige Sofia Aleksandra Korshøj er ansat på Lem Plejecenter ved Skive.

Hun kommer nogle timer efter skole hver uge og hjælper med det praktiske. Modsat sine uddannede, voksne kolleger har hun masser af tid til bare at snakke, spille spil, gå ture og i det hele taget være social med beboerne.

- Jeg kan godt lide at snakke med de ældre beboere. De synes, det er lidt anderledes, at der kommer en ung frisk én og snakker med dem, siger hun.

Ved den seneste overenskomst lavede kommunerne og FOA en aftale om de unge fritidsjobbere. Siden da har ordningen bredt sig hastigt flere steder i landet.

Sofia Aleksandra Korshøj er én af i alt 16 unge, der i Skive Kommune blev ansat i fritidsjob på plejecentre i slutningen af sidste år. Allerede nu er seks nye stillinger på vej til at blive slået op, for ordningen er en kæmpe succes.

- Jeg synes, det er en gave, siger lederen på Lem Plejecenter, Anette Sørensen.

For de unge medarbejdere kan vække noget særligt i de ældre beboere.

- De kommer til at mindes deres egen ungdom, de tænker på deres oldebørn, og de får nogle andre relationer, end de får med os, siger hun.

I Odense Kommune har 15-årige Gustav Mønster Hjernø været ansat på Ejlstrup Plejehjem siden januar, hvor han var én blandt 260 ansøgere til 15 job.

Gustav Mønster Hjernø er "solstråle" i Odense Kommune. Han er en af de mange ungarbejdere, som kommuner på stribe ansætter til at hygge om de ældre på plejecentrene (Foto: Lauritz Emiel Mogensen © DR)

- Det er mega fedt arbejde, fordi du får lov til at være sammen med mennesker og hygge dig med dem i stedet for at lave et knoklearbejde, hvor du for eksempel skal gå med aviser, og man kan være sammen med andre mennesker og tjene penge ved det.

Han er ikke i tvivl om, at han vil anbefale det til andre.

- Helt klart. Det er det fedeste job.

Populært fritidsjob

Der er rift om jobbene blandt de unge. Da Skive Kommune slog de første stillinger op, fik de næsten 100 ansøgninger.

- Det var overvældende, og vi fik rigtig, rigtig mange gode ansøgere. Mange flere ansøgere, end vi skulle bruge, fortæller den overordnede leder for Skive Kommunes plejehjem, Marianne Frost

På den lange bane håber kommunerne, at fritidsjobbene vil åbne de unges øjne for at blive i faget og uddanne sig til at arbejde i ældreplejen.

- Der er en god chance for, at vi kan få gjort nogen nysgerrige til det her faglige område, siger Marianne Frost.

Hos Det Nationale Forsknings- og analysecenter for velfærd, VIVE, forsker Heidi Hesselberg Lauritzen i ældreplejens organisering og udfordringer. Ideen er god, mener hun. Både i forhold til fremtidig rekruttering, men også fordi det giver liv og hygge på plejehjemmene.

- I og med at ældreplejen er under massivt pres, er de her relationelle opgaver netop noget af det, der bliver taget tid fra. I den bedste af alle verdener ville det være noget, som det faste personale havde tid til. Men det har de bare ikke, siger hun.

Hun ser for sig, at en del af fremtidens medarbejdere i plejesektoren kan findes blandt fritidsjobberne.

- Det er en ekstremt god ide, for det kan være med til at ændre deres opfattelse af ældreplejen, siger Heidi Hesselberg Lauritzen.

Der kan mangle 16.000 SOSO'er i 2030

Og der ér brug for at ændre på opfattelsen af et job i ældreplejen. Det mener lederen af De Gamles Hjem i Assens Kommune, Susanne Brauer.

Her er de første job som ungarbejder netop blevet slået op.

For mens ansøgningerne hele tiden tikker ind til et fritidsjob i ældreplejen, så kniber det med at få folk til at søge ind på sosu-uddannelserne, hvor der er ledige pladser.

- Jeg har jo svært ved at forstå, at man ikke har lyst til at søge ind. Men der er ingen tvivl om, at alle de dårlige historier er medvirkende til at undertrykke fag og lysten til at være der. Men nu kan de komme ind og se, at det ikke er farligt. Her lugter ikke grimt, og vi er alle helt almindelige mennesker, siger Susanne Brauer.

Banko er en af de tilbagevendende aktiviteter, som ungarbejderne på Ejlstrup Plejehjem i Odense deltager i. (Foto: Lauritz Emiel Mogensen)

Ifølge Kommunernes Landsforening kan der mangle 16.000 sosuer i 2030, og derfor er det også nødvendigt, at der bliver kigget i alternative retninger for at lokke nye til faget.

Som ungarbejder får de i Assens Kommune et introduktionsforløb og en mentor tilknyttet, så de både kan lære om faget, men der også altid er en at spørge til råds.

- Det handler ikke om at narre nogen eller at lokke nogen ind i faget. Det handler om troværdighed og at være ærlig i det. For vi har så meget at vise frem, siger Susanne Brauer.

Overvejer en fremtid med mennesker

Det er dog endnu for tidligt at svare på, om det reelt resulterer i flere varme hænder i faget.

Selv om det er det fedeste fritidsjob, så bliver det næppe en fremtid som sosu, Gustav Mønster Hjernø kigger i retning af.

- Det er nok ikke lige den vej, jeg arbejder hen imod nu, men det bliver nok den menneskelige vej. Jeg har overvejet at blive ambulanceredder, siger han.

For Sofia Aleksandra Korshøj har fritidsjobbet allerede skubbet til hendes forestillinger om fremtiden.

- Jeg synes, det er dejligt arbejde. Jeg vil sige, at jeg overvejer det mere, end da jeg startede med at arbejde. Det må jeg indrømme. Det med at arbejde med mennesker overvejede jeg ikke så meget, som jeg gør nu.