Uni-studerende skal styrke jysk erhvervsliv

Forskerspirer fra AU Herning skal tilføre ny viden til lokale virksomheder.

Den nye ordning vil ifølge AU Herning føre til flere praktikpladser i mellemstore virksomheder, hvor praktikanter kan få større ansvar. (© Colourbox)

Ved hjælp af et nyt samarbejde mellem praktikanter fra AU Herning og landsdelens kommuner bliver lokale virksomheder styrket.

I stedet for at lade de studerende og universitetet søge praktikpladser, så identificerer kommunerne selv de virksomheder, der kunne have brug for de studerendes ekspertise.

- Vi beder lokalområderne om at finde de virksomheder, der trænger til vækst, og så kan vi præsentere de studerende for dem, siger Anna Katrine Bruun Jensen, der er chefkonsulent ved AU Herning.

Bedre konkurrenceevne i Skive

Skive er en af de kommuner, der er interesseret i at indgå samarbejde med AU Herning. De vil tilføre ny viden til virksomhederne, så de kan styrke deres konkurrenceevne.

- Virksomhederne vil have godt af videnstilførsel og denne ordning kan sikre, at vi får det rigtige match mellem praktikant og virksomhed, siger Jens Enevold Kristensen, som er direktør i Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter.

Praktikant med spidskompetence

Ifølge Anna Katrine Bruun Jensen er ordningen ikke kun god for virksomheder og kommuner, men også for de studerende, der kan få kontakt til praktiksteder, der virkelig har brug for deres viden.

- Det betyder, at de studerende kan komme direkte fra skolebænken og ud i en virksomhed, hvor de har spidskompetence til at hjælpe virksomheden frem mod det ønskede mål, siger Anna Katrine Bruun Jensen.

Indtil videre samarbejder universitetet med fem kommuner i landsdelen, og det er Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Struer og Ringkøbing-Skjern.

Facebook
Twitter