Usædvanlig og grov gruppevoldtægt for retten: I dag starter retssag mod fire unge mænd

Fire mænd er på anklagebænken i en grov voldtægtssag ved Retten i Herning. Billeder er ifølge anklageskiftet delt på Snapchat.

De fire unge mænd fra 22 til 26 år er tiltalt for grov voldtægt af 19-årig kvinde. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

I dag starter en retssag om gruppevoldtægt ved Retten i Herning.

Fire mænd mellem 22 og 26 år er tiltalt for at have dopet og voldtaget en 19-årig kvinde i december sidste år. Under den formodede voldtægt har de optaget billeder og video, mens én af er tiltalt for at have optaget og delt videosekvenser på det sociale medie Snapchat.

Tiltalen omfatter "andet seksuelt forhold end samleje" - blandt andet tvang til oralsex.

Anklagerne ved Midt- og Vestjyllands Politi opfatter sagen som groft og usædvanligt. Ifølge anklageskriftet har den 19-årige kvinde i forbindelse med voldtægten også fået presset en pille ind i munden og er blevet tvunget til at sluge den.

Nægter sig skyldige

Ifølge anklagemyndigheden nægter de fire tiltalte mænd sig skyldige.

- Jeg kan oplyse, at han nægter sig skyldig i sagen og har gjort det lige fra starten af, siger Bettina Antitsch som er advokat for en af de unge mænd, som kun er tiltalt i sagen fra december.

Voldtægten fra december står dog ikke alene. To af de andre unge mænd er tiltalt for henholdsvis to og tre andre voldtægter, som er kommet frem i forbindelse med sagen.

To af dem har de ifølge anklageskriftet også begået i forening.

Men heller ikke her er der en tilståelse på vej, siger Troels Lind Pedersen som er advokat for den ene af dem:

- Han nægter sig skyldig i samtlige af de forhold han er tiltalt i.

Anklagemyndigheden ønsker en dom til alle fire tiltalte på på mere end fire års fængsel. Tre af de tiltalte er ikke danske statsborgere, og anklagemyndigheden ønsker derfor udvisning og indrejseforbud for bestandigt.

Der er afsat otte retsdage frem til den 31. august.