V og DF vil gøre det lovligt at skyde ulve

Venstre vil holde bestand nede og Dansk Folkeparti vil helt udrydde ulven i Danmark.

Mandag kunne Naturstyrelsen offentliggøre billeder med tre hvalpe, fanget på et vildtkamera i weekenden. (Foto: Naturstyrelsen)

Det er dybt bekymrende, at der nu findes et ulvekobbel med otte unger tæt på mennesker.

Sådan lyder det fra flere politikere, efter en jæger nær Ulfborg sydvest for Holstebro har spottet og videooptaget en ulv og otte hvalpe.

Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti, der er formand for Folketingets miljø- og fødevareudvalg, mener, at der slet ikke er plads til ulve i Danmark.

- Vi bor meget tæt og der er ikke mange steder, hvor ulvene ikke støder ind i mennesker. Det vil give konflikter, siger hun.

Der findes en forvaltningsplan for ulve i Danmark fra 2014, men den tager ifølge Pia Adelsteen slet ikke højde for, at der nu er ulveunger på dansk jord.

- Jeg vil ikke afvente en situation, hvor en skovbørnehave render ind i et kobbel, og hunulven vil forsvare sine unger. Derfor er vi nødt til at se på planen, siger hun.

Det samme mener Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen. Men det skal ske på et oplyst grundlag.

- Vi skal have en vished om, hvad udviklingen i ulvebestanden bliver, inden vi foretager reguleringsmæssige tiltag, siger Erling Bonnesen.

Han vil ikke udelukke, at det på sigt kan blive nødvendigt at skyde ulve.

- Men ulven er fredet, så vi kan ikke gøre det fra dag til dag, siger Erling Bonnesen.

Dansk Folkepartis Pia Adelsteen er mere utålmodig.

- Vi bør gøre noget nu og ikke vente på en situation, hvor det pludseligt bliver farligt med ulve i Danmark, siger hun.

Liberal Alliances Carsten Bach foreslår ifølge Jyllands-Posten, at man giver lov til at skyde ulve, der kommer tættere end 50 meter fra indhegnede husdyr eller 300 meter fra boliger.