Værtsfamilier fravælger muslimske udvekslingsstuderende

Yasser Mashor fra Malaysia er muslim og kan ikke finde en værtsfamilie til sit udvekslingsophold i Danmark.

Yasser Mashor på 17 år leder efter en værtsfamilie i Holstebro. (Foto: Astrid Skov Andersen)

Det er lettere at finde en værtsfamilie til lyshårede udvekslingsstuderende fra USA end til drenge med muslimsk baggrund.

Det oplever AFS, der er den ældste udvekslingsorganisation i Danmark og står for at placere udvekslingsstuderende i værtsfamilier.

Det er blandt andet lokalformand for AFS’ afdeling i Vestjylland Britta Brandt, som har svært ved at finde familier, der vil være vært for udvekslingsstuderende med muslimsk baggrund.

- Mange værtsfamilier vil gerne opleve en kultur, der er fremmed, men det skal alligevel ikke være alt for fremmedartet, fortæller hun.

En af de muslimske udvekslingsstuderende er 17-årige Yasser Mashor fra Malaysia. Han ankom til Danmark for otte dage siden og havde mandag første skoledag som udvekslingsstuderende på Holstebro Gymnasium.

Men det er endnu ikke lykkedes at finde en værtsfamilie til ham.

- Danmark er et smukt land, og jeg elsker at tage billeder, så jeg håber, at jeg kan tage nogle flotte billeder her. Jeg kan også godt lide at cykle, fortæller Yasser Mashor om hvorfor, valget faldt på Danmark som udvekslingsland.

Yasser Mashor beder fem gange om dagen, spiser ikke svinekød eller kød, der ikke er halalslagtet. Desuden skal han holde fastemåneden Ramadan under sit ophold i Danmark.

- Jeg har ikke brug for særbehandling fra en værtsfamilie. De skal bare have et åbent sind og samarbejde en smule i forhold til den mad, jeg ikke spiser, siger Yasser Mashor.

Han er nu blevet indkvarteret midlertidigt hos en familie, der kan have ham boende indtil vinterferien.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.