Venstreordfører: Kommunalt bredbånd er konkurrenceforvridende

Venstres it-ordfører angriber venstrekommune for aftale om fiberbredbånd til alle borgere.

Ny kritik rammer Ringkøbing-Skjern Kommunes planer om at grave bredbånd ned til alle. Denne gang fra Venstre selv. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Venstre retter nu en skarp kritik mod Ringkøbing-Skjern Kommunes planer om fiberbredbånd til alle kommunens husstande.

Aftalen skal undersøges til bunds, for en kommune skal ikke konkurrere med private udbydere af bredbånd, siger Venstres it- og teleordfører Torsten Schack Petersen.

- Som gode venstrefolk er vi jo ikke interesserede i, at vi skal bruge offentlige penge til at udkonkurrere et privat selskab, siger han.

Han henviser til selskabet AirNet, der har klaget over kommunens fiberbredbåndsaftale. AirNet tilbyder selv trådløst bredbånd til store dele af kommunen.

Ringkøbing-Skjern Kommune har skudt 70 millioner kroner i aftalen med Energi Midt om at levere fiberbredbånd til alle kommunens husstande.

Det udløste i første omgang kritik fra flere sider, blandt andet fra teleanalytiker John Strand og nu altså fra venstres egen it-ordfører.

Borgmester Iver Enevoldsen (V) er dog fortsat uforstående over for kritikken.

- Vi har kørt det i udbud helt efter bogen. Vi har været i tæt dialog med både Erhvervsstyrelsen og advokatfirmaer for at være helt sikre på, at det nu også var i overensstemmelse med lovgivningen og EU-reglerne, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.