Verdensberømt arkitekt ansigtsløfter Skive

Skive er for kedelig. Derfor får byen nu et make-over af et verdenskendt arkitektfirma.

Et verdensberømt arkitektfirma har tegnet nyt liv til Skive. Det skal give flere mennesker i byen og gågaden. (Foto: P4 Midt & Vest)

Noget tyder på, at Skive i dag ikke er spændende nok. I hvert fald flytter folk fra byen i vest og længere østpå.

Men det skal være slut, og opskriften på at vende udviklingen lyder ifølge det verdenskendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group på:

Rekreative områder, skaterpark, legepladser, musikscener og nye boligområder.

Arkitekterne i Bjarke Ingels Group har tegnet streger i en 25-års plan for udviklingen af Skive by langs Karup Å og Fjorden.

Skive skal være skæv og overraskende

Når man spørger arkitekten bag blandet andet USAs nye nationalmuseum, så får man skæve input.

Det fortæller tovholder på projektet, advokat Anders Jessen-Schmidt

- De foreslår et multihus, der går ud i Limfjorden, og hvor man udnytter taget til en scene, fortæller han til DR Midt og Vest.

Det er den almene fond, SparVest Fonden, som har bedt om de utraditionelle forslag til byfornyelse.

Hele byen skal investere i tilflyttere

Skive mister indbyggere til de større byer mod øst. Skal det ændres, så skal lodsejerne langs Limfjorden og Karup Å på banen.

- Det er en meget utraditionel fremgangsmåde, at vi aktiverer lodsejerne i stedet for at aktivere de offentlige myndigheder. Vores mål er at skabe mod og entusiasme hos lodsejerne, så de tør kaste sig ud i videre ideudviklinger, fortæller han.

Så når Bjarke Ingels Group senere i dag præsentere sine idéer til, hvordan Skive kan udvikles, skal lodsejerne gerne gribe bolden, siger Anders Jessen-Schmidt:

- På sigt håber vi, at det kan pynte på Skive by, og at vi får åbnet mere op for åen. Og sidst men vigtigst af alt håber vi, at det kan lokke flere tilflyttere til byen, siger han.