Vestjyder splittede efter ulvedrab: 'Man kan ikke bare plaffe den ned'

Ulven deler vandene i Vestjylland, efter at en mand er anholdt for at have skudt en ulv ud af vinduet på sin bil.

Alice Aastrup er hesteejer og frygter, at ulven vil tage nogle af hendes dyr. (Foto: Nicolaj Madsen)

For eller imod. Spørgsmålet om ulven splitter folk i Vestjylland, hvor ulven de seneste år har slået sig ned og er blevet en del af naturen.

Mandag blev den første ulv fundet skudt, selvom ulven er fredet, og tirsdag kunne politiet anholde en 66-årig mand for at have skudt ulven ud af vinduet på sin bil.

- At han lige har skudt den ud af bilen, det er måske ikke lige så smart. Men jeg synes ikke, vi skal have ulven, og jeg synes også, at man skal have lov til at skyde dem, siger Ingelise Poulsen, der bor i Fjand.

Birthe Christiansen mener, at manden, der har skudt ulven, gjorde det helt rigtige:

- Jeg synes, det er fantastisk flot og rigtig modigt. Jeg har længe ventet på, at der skulle komme nogen og begynde at skyde dem, for de kan jo sagtens sidde ovre i København og sidde og sige, at der ikke sker noget, siger Birthe Christiansen.

Også Alice Aastrup har det fint med, at der nu er én ulv mindre i det vestjyske.

- Det er synd for ulven, men jeg har det sådan, nu hvor vi selv er hesteejere, så er jeg bange for, at vores dyr bliver taget en dag. Jeg er ikke vild med, at de er i området, siger Alice Aastrup.

De er mere bange for os, end vi er for dem

Lucas Krog er positiv over, at ulven igen er kommet til Danmark. (Foto: Nicolaj Madsen)

Lucas Krog bor er mekanikerelev i Holstebro. Han tager derimod afstand fra, at der er blevet skudt en ulv og mener, det er dejligt, at ulven er kommet tilbage i dansk natur.

- De er lige så bange for os, som vi er for dem, og om de nupper et dyr engang imellem, det mener jeg er lige meget, siger han.

Martin Just Andresen fra Vemb mener ikke, at ulven er mere farlig end mange andre dyr, som vi ellers accepterer i den danske natur.

- Hugorme er også fredet, og de er også farlige. Jeg kender en, der døde af at blive bidt af en hugorm, og jeg har endnu ikke hørt om en ulv, der har bidt nogen ihjel, så foreløbig er de ikke farlige, siger han.

Han tilføjer dog, at det kan være, at ulven på sigt bliver farlig, hvis der kommer for mange. Men han bryder sig ikke om, at der er blevet skudt en ulv på ulovlig vis.

- Skal der endelig reguleres på ulvebestanden, skal det gøres på en ordentlig måde og ikke så tilfældige går og plaffer dem ned, siger Martin Just Andresen.

Hanne Marslev mener ikke der er noget problem i, at ulven er i Danmark. (Foto: Nicolaj Madsen)

Heller ikke Hanne Marslev mener, at ulven skal skydes. Hun mener, det er forfærdeligt, at en ulv er blevet skudt på den måde, og at ulve skal have lov til at være i naturen.

- Den gør ikke os mennesker noget, medmindre den føler sig truet, og det gør de ikke, for de er bange for menneske, siger hun.

FacebookTwitter