Vestjysk Bank: Formand lover indflydelse til de lokale aktionærer

Lokale aktionærer er nervøse ved, at en enkelt privat storaktionær overtager banken.

Bestyrelsesformand Vagn Thorsager lover, at Vestjysk Bank fremover stadig vil være en lokal bank, hvor kunderne kan være aktionærer. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

- Det er meget vigtigt for investorgruppen, at mindretallet; altså dem der ejer de knapt 20 procent, bevarer deres ejerandel.

De beroligende ord kommer fra Vagn Thorsager, som er formand for bestyrelsen i Vestjysk Bank.

De lokale aktionærer, som var med til redde Vestjysk Bank, da den var i knæ i 2012, er bekymrede over deres indflydelse på den lokale bank efter, at det mandag kom frem, at en investorgruppe vil købe godt 80 procent af bankens aktier af staten.

Kristian Lundgaard-Karlshøj er én af de lokale erhvervsfolk, der var med til at redde banken:

- Bekymringen er, at hvis netop de, der støtter op, bliver gjort til sorteper, så kan det være vanskeligt at mobilisere de samme kræfter en anden gang, hvis der skulle blive brug for det, siger han.

Bestyrelsesformand Vagn Thorsagers forsikring om, at investorerne ikke er ude på at købe de lokale aktionærer ud, er Kristian Lundgaard-Karlshøj glad for. Og han har tillid til bankens bestyrelse:

- Jeg er sikker på, at bestyrelsen har spillet de kort, de har haft mulighed for at spille i denne vanskelige situation. Og jeg håber bare, at staten også har givet dem en fair mulighed, siger han.

Bestyrelsesformand Vagn Thorsager tilføjer, at for ham og investorgruppen er det meget vigtigt, at der fortsat er en sammenhæng mellem det at være aktionær og være kunde i banken.

Den nye investorgruppe består af Nykredit, Maj Invest, Arbejdernes Landsbank, AP Pension, Novo A/S, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension og Vestjylland Forsikring.