Vestjysk landsby får Europas tredje BMX-hal

En BMX-bane i Feldborg ved Holstebro er blandt de nominerede til Danskernes Idrætspris.

BMX-hallen i Feldborg ved Holstebro bliver den tredje af sin slags i Europa, og det kan lokke udenlandske kørere til byen. (Foto: © Bjarke Bech Feldt, DR Midt & Vest)

I den lille landsby Feldborg øst for Holstebro får de snart landets største BMX-hal og den er kun den tredje af sin slags i Europa.

Igennem tre år har lokale ildsjæle arbejdet med at få den opført. Det er et projekt til seks millioner kroner, hvoraf frivillige har samlet omkring halvanden million kroner ind.

Projektet er nomineret til Danskernes Idrætspris, hvor P4 sammen med Danmarks Idrætsforbund og eBoks belønner og hylder et projekt, der styrker foreningsidrætten i Danmark.

- BMX-hallen vil betyde, at sporten kan trives hele året rundt, siger Nini Christensen, der er formand for Feldborg BMX-klub.

Tiltrækker udenlandske BMX-kørere

Ifølge Nini Christensen vil hallen tiltrække BMX-kørere fra både ind- og udland, da der fremover vil kunne køres nationale og internationale løb i landsbyen.

Derudover forudser formanden, at hallen vil blive en gevinst for Feldborg og omegn, når en lang række BMX-kørere, trænere og forældre fremover vil besøge byen.

- Det vil eksempelvis betyde, at de skal overnatte i den lokale hal og måske besøge Brugsen, så det vil give mere indtjening til lokalsamfundet, siger hun.

Mange frivillige hænder bag projektet

De næste uger vil gå med at få banen anlagt. Det sker ved hjælp af en række frivillige hænder i lokalsamfundet, der vil knokle for at få gjort arbejdet færdigt.

BMX-hallen i Feldborg er støttet økonomisk af Herning Kommune og bliver indviet den 7. november 2015.

Fristen for at nominere et projekt til Danskernes Idrætspris er på fredag den 16. oktober - og det kan du gøre på hjemmesiden www.danskernesidrætspris.dk

Vinderen af Danskernes Idrætspris afsløres ved DR's store sportsshow SPORT 2015 den 9. januar næste år.