Vi dater langt mere på nettet end tidligere

Især de yngre singler er blevet glade for dating på nettet, i høj grad på grund af dating app’en Tinder.

Op mod 2 millioner af os danskere har på et eller andet tidspunkt kastet os ud i netdating, og online-kærligheden lever fortsat i bedste velgående.

Danskerne dater langt mere på nettet end tidligere, og den digitale dating er nået ud til et meget yngre publikum end hidtil. Der er dog stor forskel på, hvordan unge og mere modne singler søger kærligheden.

Det er datinggrupper på sociale medier som Facebook og i høj grad den nye app Tinder, som har fået de unge til at lede efter kærligheden på nettet.

- Tinder lokker med en gratis, nem måde at møde nye mennesker på, og det tiltaler de unge, forklarer sociolog Casper Radil, der er ekspert i netdating.

- Det er for mange en helt anden måde at date på. De fleste bruger Tinder til at supplere det, at gå i byen eller at mødes til en fredagsbar, siger han.

Dating.dk frygter ikke konkurrentenTinder-appen skærper altså konkurrencen overfor de mere traditionelle datingportaler, men Morten Wagner, der er stifter af Viborg-firmaet Dating.dk, ryster dog ikke i bukserne.

- Tinder er noget andet end Dating.dk. Tinder er meget baseret på udseendet, hvor Dating.dk er baseret på, at man lærer hinanden at kende, ved at man skriver lidt sammen, før man mødes. Så jeg tror helt sikkert, at der er plads til begge, siger han.

Det samme tror netdatingekspert Casper Radil.

- Mange af dem som er på Tinder i dag vil senere i deres datingkarriere komme hen på de traditionelle portaler, siger han.

Dating på Facebook

Nogle singler benytter Facebook som datingportal via forskellige grupper på det sociale medie. En af de største herhjemme er gruppen "Jysk Dating for Singler".

Christina Christensen fra Holstebro er administrator for den jyske datinggruppe. Hun fortæller, at der er stor forskel på, hvordan medlemmerne bruger gruppen.

- Som minumum skal man lægge sit billede ind, fortælle sin alder og hvor man kommer fra, men vi opfordrer til, at man skriver noget mere om sig selv, siger hun.

Andre er mere aktive og skriver på gruppens væg eller gennem private beskeder.

Udmeldinger viser succes

Christina Christensen følger selv meget med i den kontakt, der går gennem gruppen.

- Når det lykkes, så skriver folk tit til os, at de er enormt glade for at mediet er der, og at de nu melder de sig ud, fordi de har fundet hinanden, fortæller hun. 

Ifølge Danske Medier, som overvåger internettrafik, tilbringer vi danskere hver måned tilsammen 1,2 millioner timer med at surfe på netdatingsider.

Facebook
Twitter