Viborg skummer ingen fløde på "Flaskepost fra P"

Selvom der er gode penge i at være location for en meget solgt spillefilm, rider Viborg og omegn ikke med på bølgen.

Hald Hovedgaard syd for Viborg, hvor forfattere kan bo og skrive. Mange har gjort det, og Jussi-Adler Olsen fik stor inspiration til "Flaskepost fra P" her. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Torsdag har Zentropas filmatisering af succes-krimien "Flaskepost fra P" officiel premiere, men selvom en del af handlingen foregår omkring Viborg, er det ikke til at se. Hverken i filmen eller i Viborg.

Viborg Turistforening har ingen planer om at markedsføre de locations, som indgår i Jussi Adler-Olsens bog. Det gælder blandt andet en række små bodegaer, et kundetoilet i Løvbjerg og hedeområdet i udkanten af Dollerup Bakker.

Det kan også blive vanskeligt at markedsføre netop disse locations, ikke mindst fordi Zentropa har filmet hele "Flaskepost fra P" i og omkring Hamborg. Det er altså nordtyske og ikke midtjyske morænelandskaber, publikum ser på lærredet.

- Der var simpelthen flere penge i det for os i at filme i Hamborg, og derfor har vi gjort det, fortæller direktør for Zentropa Peter Aalbæk-Jensen.

"Flaskepost fra Q" er skrevet på forfatter- og oversættercentret Hald Hovedgård. Og heller ikke her markeres filmpremieren.

- Det eneste, jeg har fortrudt, er, at jeg ikke tog med på værtshus-runde i Viborg den dag, Jussi Adler-Olsen forsøgte at lokke mig med på research, fortæller lederen af Hald Hovedgaard, Peter Q. Rannes.

Jussi Adler-Olsen selv har trukket stikket og arbejder i øjeblikket på sin næste roman om Afdeling Q i sin lejlighed i Barcelona. Så han markerer heller ikke premieren.