Viborgs politikere lægger op til at beholde det gamle rådhus

Vestre Landsret har lejet sig ind i nogle af lokalerne i Viborgs gamle rådhus. Men om et års tid flytter Vestre Landsret. Belært af erfaringer bakker flere byrådspolitikere op om ikke at sælge det gamle rådhus

Det gamle rådhus i Viborg. (Foto: Anne Mette Kristoffersen © Viborg Kommune)

Det gamle rådhus i Viborg skal blive på kommunale hænder.

Det mener kommunens økonomiudvalg, som nu vil sætte gang i en proces for at finde ud af, hvad bygningen skal bruges til.

Det gamle rådhus på Stænderpladsen ligger side om side med Vestre Landsret, som har lejet sig ind i nogle af lokalerne i bygningen. Men om et års tid flytter Vestre Landsret.

Belært af erfaringer bakker flere byrådspolitikere op om ikke at sælge det gamle rådhus. Det fortæller økonomiudvalgsmedlem, Ib Bjerregaard fra Venstre:

- Vi har desværre set, at de øvrige bygninger i Viborg Midt by slet ikke har kunnet koste, det vi havde fået vurderet dem til. Med lige præcis Det gamle Rådhus tror jeg også vi vil blive skuffede. Derfor mener jeg ikke, det skal sælges - men forblive som kommunens ejendom, forklarer han.

Borgermøde med idéer

Ib Bjerregaard forventer, at der i løbet af vinteren bliver indkaldt til borgermøde om, hvad det gamle rådhus skal bruges til.

Han opfordrer borgere og foreninger til at byde ind med gode ideer.

Ib Bjerregaard peger selv på, at det gamle rådhus måske fortsat kan bruges til vielser.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk