VIDEO Naboer modtager udviste asylansøgere med hegn og hund

De første beboere rykker i dag ind på udrejsecenter for afviste udlændinge i Midtjylland.

De første afviste asylansøgere ankommer i dag til et nyt udrejsecenter Kærshovedgård, nær Ikast. Og det vækker bekymring hos naboerne.

Én af dem er Ole Tranberg, der har investeret tusindvis af kroner i et højt hegn mellem sin grund og det nye udrejsecenter. Desuden har han købt en schæferhund og sat overvågningskameraer op.

Ole Tranberg føler, at det er nødvendigt med en klar markering af grænsen mellem det offentliges og hans private grund, men han erkender også, at det kan virke noget dramatisk for folk, der bor længere væk.

- Men med under tre minutters gang fra centret til vores gårdsplads, så tror jeg, at de fleste kan se, at det kan blive ganske uholdbart. Vi snakker om mellem 400 og 600 mennesker, siger han.

- Det er mennesker med vidt forskellig baggrund. Nogle er dybt traumatiserede. Nogle har siddet i centre i over ti år her i Danmark, og andre har en dybt, dybt kriminel baggrund. Så der er lagt i kakkelovnen til, at vi kan misforstå hinanden, og så ved man jo aldrig, hvor situationen kan ende, siger han.

Udrejsecentret er for udlændinge uden lovligt ophold i Danmark. Det kan både være afviste asylansøgere, udlændinge, der er udvist efter en dom, og folk på tålt ophold.

De udlændinge, der har en dom for kriminalitet i bagagen, ankommer først om et halvt års tid. Udrejsecentret er indrettet i det tidligere åbne fængsel Kærshovedgård.

Ole Tranberg har brugt flere tusinde kroner på højt hegn, schæferhund og overvågningskameraer.

Opslået af DR Nyheder på 21. marts 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.