Vikarbureauer støvsuger landet for håndværkere

Det er især de små- og mellemstore håndværksmestre i det østjyske, der skriger på arbejdskraft.

Det stor efterspørgsel på håndværkere - især tømrere og elektrikere. Derfor støvsuger vikarbureauer nu vestkysten for hænder. (© DR)

Der er rift om håndværkerene. I Østjylland er behovet for kvalificeret arbejdskraft så stort, at et af landets vikarbureauer er i gang med at støvsuge håndværkere helt fra Thy.

Det er især de små- og mellemstore håndværksmestre i det østjyske, der skriger på arbejdskraft. Det fortæller Bo Petersen, der er administrerende direktør for Teamvikaren i Aarhus.

- Det er primært tømrere og elektrikere og vi har haft rigtig svært ved at lukke opgaver fra lokale håndværksmestre, siger han

Håndværkerne er sultne i Thy

Hos Teamvikarens Hanstholm-afdeling er man i fuld gang med at finde ledige hænder til det østjyske. Og her mener John Ravn Johnsen ikke, at håndværkerne kommer til at mangle i Thy.

- Det er ikke min opfattelse. De folk, der vælger at rejse efter arbejde, det er folk, der har opgivet at finde arbejde i lokalområdet, siger han.

Og Bo Petersen fra Teamvikaren i Aarhus tror, at det her kun er begyndelsen.

- Jeg tror egentlig kun, vi har set toppen af isbjerget. Det er forholdsvis nyt, at vi henter folk så langt fra. Og det er forholdsvis nyt for os, at folkene er klar til at flytte sig.