Vil have register for mulige ofre for borrelia

En jæger foreslår et register, der skal registrere patienter, der risikerer at blive glemt af sundhedsystemet efter et flåtbid.

Ib Lauritsen ønsker et offentligt register over patienter, der er tetstet negative overfor borrelia, men som alligevel risikerer symptomer. (Foto: steen færgemand © dr)

Sundhedssystemet bør oprette et register over de danskere, der har været under mistanke for at have fået en borrelia-infektion.

Det mener jæger og byrådsmedlem for Venstre Ib Lauritsen fra Bording i Ikast-Brande Kommune.

Som det er i dag bliver patienter erklæret raske af sundhedssystemet, hvis den danske ELISA-test af dem er negativ. Det betyder dog ikke, at de ikke kan blive ramt af symptomer, som de så ikke kan få hjælp til, fordi de er erklæret raske.

Med et register kan disse patienter få tilbudt behandling og observation, så de ikke behøver gå rundt med symptomer i månedsvis uden at få hjælp.

- Det er ikke min mission at erklære den ene test bedre end den anden. Det her handler om at give patienter med samme uforløste følelse som mig mulighed for at orientere hinanden om nye landvindinger for borrelia-patienter, siger Ib Lauritsen.

Mange danskere færdes i det fri, og især grupper som ornitologer, jægere, lystfiskere, motionsløbere og svampesamlere risikerer at løbe ind flåter, som kan overføre den frygtede borrelia, der også kendes under navnet Lyme Disease.

Ib Lauritsen har inden jul forsøgt at få Folketingets sundhedsudvalg til at lave om på reglerne, så et tysk institut kunne bruges til at teste for borrelia.

Han har dog ikke de store forhåbninger om, at den offentlige sundhedssektor vil ændre praksis, når det gælder borrelia-tests.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.