Vinterbadefestival efter varmvandskritik: Nu kan gæsterne bade i ’grødis’

Vinterbadere kan ikke få vandet koldt nok. Derfor har vinterbadefestivalen i Nr. Vorupør i år lavet et bassin med iskoldt vand.

For nogle vil en dukkert i syv grader varmt - eller koldt - vand være rigeligt til at give et koldt gys, men for de hårde hunde skal der mere til.

- I år skal de få det koldt, lover Kim Poulsen, der er talsmand for Vinterbadefestivalen i Nr. Vorupør i Thy.

Normalt kan gæsterne til vinterbadefestivalen få sænket temperaturen i havbadet, hvor temperaturen i år er cirka seks grader, og bagefter komme i et lækkert 35 grader varmt bassin. Men som noget nyt vil der denne gang være to bassiner med isvand.

- Vi har bestilt fem ton is, og der vil stå én og skovle is i containerne hele dagen, så bassinerne vil blive fyldt løbende. På den måde kan gæsterne komme i et bad, der er ren grødis, og dem der er barske, kan bade i vand på nul grader, forklarer Kim Poulsen.

Hvis en hurtig dukkert ikke er nok, er der en ekstra lille gimmick til de svømmelystne.

- Dem, der tager en tur i vores not-hot-pot, som vi kalder den, og svømmer hele vejen gennem isvandet, får udleveret et diplom på, at de har gennemført en 'vikingechallenge', siger Kim Poulsen.

Giver en varm fornemmelse i kroppen

To af dem, som ikke nøjes med at bade til vinterbadefestivalen, er Ann Katrine Poulsen og Jytte Lauridsen.

Hver dag klokken ni hopper Ann Katrine Poulsen i havbassinet i Nr. Vorupør.

- Man bliver glad af det. Det, at man ved, at der er nogen, man kan gå i det kolde vand med - det er helt fantastisk. Og bagefter drikker vi te og får måske en lille skarp, fortæller hun.

Jytte Lauridsen lider af gigt, og hun oplever, at vinterbadningen hjælper.

- Det er en fantastisk fornemmelse at stå i den friske vind, og bagefter har man den der prikkende, varme fornemmelse i kroppen. Jeg bruger det som smertestillende til min gigt. Det er fantastisk, siger hun.

I øjeblikket er vandet seks grader, men det får ikke den erfarne vinterbader til at ryste.

- Nej, jeg har en dejlig varm fornemmelse i hele kroppen, og blodet strømmer rundt, fortæller Jytte Lauridsen.

Folk kommer i bus fra Aarhus

Det er femte gange, vinterbadefestivalen løber af stablen, og hvert år er arrangementet vokset. I år er der 187 forhåndstilmeldte, og der plejer at dukke 100 op på dagen.

- Vi har hænderne meget højt. Det kan gå hen og blive rigtig stort. Men det er også perfekte forhold. Vejret er perfekt. Vandet er perfekt. Pladsen ser perfekt ud, så det kan kun blive godt, siger Kim Poulsen.

Én af grundene til de mange forhåndstilmeldte er blandt andet, at arrangørerne har lejet en bus, der kører deltagere fra Aarhus til Thy.

- Det er en ekstra gimmick. På de måde får folk fra Aarhus mulighed for at komme herop og få noget frisk luft og et bad, hvis de ikke selv kan overskue turen herover, siger Kim Poulsen.

Arrangementet startede fredag kl. 13 og sluttede ved 18-tiden.

Facebook
Twitter