Vinterbadefestivaler hitter

Der er musikfestivaler, teaterfestivaler og nu bliver også vinterbadefestivaler mere og mere almindelige.

Det først i løbet af de senere år, at fænomenet "vinterbadefestival" er dukket op herhjemme. (Arkivfoto). (Foto: DR © DR)

I dag springer mange glade vinterbadere i havbadet i Nørre Vorupør i Thy, når der for anden gang holdes vinterbadefestival med flere hundrede deltagere.

I Søndervig kaster de sig for tredje år i træk i bølgerne med en happening nytårsaftensdag.

Og det er en rigtig god trend, synes Hanne Hansen, der er sekretær i paraplyorganisationen Vinterbadeforeninger i Danmark, der har knap 30.000 registrerede medlemmer.

- Det er nogle fantastiske happenings, som bliver lavet - specielt i Jylland, siger Hanne Hansen.

Sidste år hoppede 781 i Vesterhavet den 31. december. Og arrangørerne forventer endnu flere i år. For en sikkerheds skyld har de valgt at begrænse antallet af deltagere til maksimalt 1.200.

- Det gør vi både af hensyn til badesikkerheden, og så for at være sikre på, at vi har champagne og kransekage nok, forklarer destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, Katrine Kock Frandsen, som er medarrangør i Søndervig.

Sidst i januar er der tre-dages vinterbadfestival i Skagen og til februar springer vinterbaderne i Jels Sø.

Det er dog først i løbet af de senere år, at fænomenet "vinterbadefestival" er dukket op herhjemme. Men ifølge sekretær i paraplyorganisationen Vinterbadeforeninger i Danmark, Hanne Hansen er den type arrangementer meget almindelige i landene omkring Østersøen som Polen og de baltiske lande.

- Jeg tror, vinterbaderne har en fest ud af det. Det ser i hvert fald sådan ud, siger Hanne Hansen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.