Zoologisk park fik for mange juletræer til dyrene

3000 juletræer var dobbelt så mange, som dyrene havde brug for

Der var rigeligt med juletræer til blandt andre gederne i Jyllands Park Zoo. 3000 for at være helt eksakt. (Foto: Dr © dr)

Det er efterhånden blevet en tradition, at Jyllands Park Zoo ved Haunstrup tager imod folks aflagte juletræer, og i år er det væltet ind.

3.000 træer har folk været forbi med denne gang, og det er langt flere, end dyrene skal bruge til at lege med og spise af.

- Halvdelen havde været nok. Dyrene får lov at lege med dem og spise af dem. Det er godt til aktiviteter, i hvert fald her om vinteren, siger zoo-direktør Ove Nordestgaard.

De overskydende træer bliver brugt alligevel; De bliver hakket til flis, og den bliver spredt i dyrenes anlæg hen over året.

- Så kører vi nogle af dem gennem flismaskinen og bruger det til underdække de steder, hvor vi alligevel skal smide en masse flis ud. Vi har vel flis på 50 procent af anlæggene, siger Ove Nordestgaard.

De gamle juletræer bliver bunddække for blandt andre rensdyr, kænguruer og giraffer.

Zoo-direktør Ove Nordestgaard regner med, at Jyllands Park Zoo gladeligt tager imod folk aflagte juletræer igen efter næste jul.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.