Zzzzz - Rekordmange har sovet på hotel i Danmark i år

Sidste år var et rekordår for den danske hotelbranche. 2017 bliver endnu bedre.

13,5 millioner gange har folk overnattet i en hotelseng i Danmark i 2017. (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)

2017 har været et godt år for hotelbranchen. Antallet af overnatninger er steget endnu mere end rekordåret 2016, viser tal fra hotellernes brancheorganisationen Horesta.

Det mærker de blandt andet hos Hotel Eyde i Herning.

- Vores 2017 har været et rigtig dejligt år, fortæller hotelchef Agneta Nielsen.

- Der har været stor vækst både på konferencer, udlejning af værelser, i restauranten og på selskaber. Så vi kan bare mærke, at det går den rigtige vej, siger hun.

Antallet af overnatninger i hele landet er steget med 4 procent, så der på nuværende tidspunkt har været 13,5 mio. hotelovernatninger i Danmark i år. På samme tid sidste år var der 12,9 mio. overnatninger.

Ifølge brancheforeningen Horesta skyldes det, et stærkt dansk hotel- og turisme-marked, som har attraktive tilbud - også selvom det var knapt med sol og varme i sommer.

I Region Midtjylland er antallet af overnatninger steget endnu mere: 8 procent til 1,8 mio. overnatninger på nuværende tidspunkt.

Jakob Beck Wätjen, der er lokalformand for Horesta i Region Midtjylland anslår, at Aarhus som kulturhovedstad har trukket flere overnatninger til hele regionen.

- Alle de aktiviteter, der har været, har helt sikkert haft en indvirkning. Også al den opmærksomhed, som det har givet - både ude i Europa men også i amerikanske magasiner og andre rejseguides, der er skrevet om regionen og om Aarhus, siger han.

Overnatninger i 2017

  • Hele landet (år til dato): 13.462.367 (I 2016: 12.946.960)

  • Danske overnatninger: 55 procent

  • Udenlandske overnatninger: 45 procent

    Kilde: Horesta og Danmarks Statistik

Facebook
Twitter