16-årig rumæner anholdt og sigtet for voldtægt i Hjørring

Drengen er i landet i forbindelse med fodboldturneringen Dana Cup.

Nordjyllands Politi beder fortsat vidner henvende sig i sagen på telefon 1-1-4. Arkivfoto (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Nordjyllands Politi har anholdt en 16-årig dreng fra Rumænien. Han sigtes for at have voldtaget en 17-årig dansk pige i Hjørring natten til onsdag.

- Det er en meget alvorlig sag, som vi har efterforsket intensivt, lige siden vi modtog anmeldelsen, og derfor kunne vi i dag skride til anholdelse, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet opholder den 16-årige rumæner sig i Danmark i forbindelse med fodboldturneringen Dana Cup, hvor flere tusinde børn og unge fra det meste af verden er samlet i Vendsyssel.

Begærer dørene lukkede

Voldtægten blev anmeldt af pigen kort efter midnat natten til onsdag. Hun var på vej hjem fra Vendiahallen fra en fest i forbindelse med Dana Cup, da hun følte, at nogen fulgte efter hende.

Anholdelsen er sket på baggrund af politiets tekniske spor fra gerningsstedet og fra vidneafhøringer.

Nordjyllands Politi ønsker ikke at kommentere anholdelsen yderligere.

Den 16-årige fremstilles i grundlovsforhør lørdag formiddag, og af efterforskningsmæssige hensyn vil man begære dørene for lukkede.

Politiet opfordrer fortsat alle, der måtte have oplysninger, om at henvende sig på telefon 1-1-4.

Facebook
Twitter