29-årig fængslet for at have solgt dødbringende fyrværkeri

En 29-årig mand fra Hobro varetægtsfængsles i fire uger for at have solgt krysantemumbomber, som kostede tre mænd livet nytårsaften.

En 29-årig mand fra Hobro var her til eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg. Han er sigtet for at have solgt krysantemumbomberne, som slog tre mennesker ihjel nytårsnat. (© DR)

En 29-årig mand fra Hobro er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have solgt krysantemumbomber, der slog tre mennesker ihjel nytårsaften.

Ifølge anklageren ville den sigtede på fri fod kunne påvirke efterforskningen ved at tage kontakt til vidner. Anklageren begærede derfor, at manden blev varetægtsfængslet i fire uger, og det var dommeren enig i.

To vidner fortalte uafhængigt af hinanden, at de har købt krysantemumbomber af den sigtede. Hvorfor skulle de sige det, hvis det ikke var sandt, var argumentationen fra anklageren, og derudover lagde dommeren vægt på, at den sigtede ikke ville sige, hvor han havde skaffet fyrværkeriet fra.

Forsvareren mente derimod ikke, at der er stærk og begrundet mistanke for, at den sigtede har solgt krysantemumbomberne, der blev brugt under dødsulykkerne.

Nægter sig skyldig

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at den sigtede kendte en af de afdøde rigtig godt. Han betegnede ham som en af hans meget gode kammerater. Det var tydeligt, at den 29-årige var meget berørt under grundlovsforhøret ved Retten i Aalborg.

Manden nægter sig skyldig i at have solgt krysantemumbomber og derved forvoldt fare for andre. Han siger, at han har solgt fyrværkeri siden starten af december - også til kammeraten, der døde nytårsaften - men understreger, at han kun har solgt lovligt fyrværkeri og dermed ingen krysantemumbomber.

Har selv købt krysantemumbomber

Han ville ikke sige, hvor han havde skaffet det solgte fyrværkeri fra, men han beskrev fyrværkeriet som "familieposer", batterier og raketter. Til den afdøde solgte han, så vidt han kunne huske, blot en "familiepose" og nogle løse batterier.

Den 29-årige erkendte, at han tidligere har købt krysantemumbomber til sig selv, som han har fyret af. Men han afviser altså at have solgt krysantemumbomber.

Anklageren ønskede, at grundlovsforhøret skulle holdes for lukkede døre. Dels af hensyn til efterforskningen og dels af hensyn til de pårørende. Men dommer Helle Dietz afslog anmodningen og nedlagde i stedet referatforbud, når grundlovsforhøret vedrørte de afdøde.