57 12-taller: Nu deler superstudenter deres tips og tricks

To nordjyske superstudenter vil dele de tips og tricks, der var med til at skaffe dem 57 12-taller. Nu udgiver de en bog.

Nicklas Brendborg til venstre bestod sin studentereksamen med 30 12-taller ud af 30 mulige. Lars Horsbøl Sørensen til højre bestod med 27 ud af 30 mulige. De resterende tre var 10-taller. (Foto: Jacob Agerholm © DR Nordjylland)

Hvem har ikke drømt om et 12-tal? Eller et 13-tal topkarakteren hed før i tiden.

Nu er der hjælp at hente i jagten på høje karakterer. Lars Horsbøl Sørensen og Nicklas Brendborg bestod begge deres studentereksamen sidste år med et snit over 12. Nu vil de dele deres erfaringer og råd i bogen Topstudent.

- Det, vi lægger vægt på, er, at man ikke skal slave den fra morgen til aften. Men vi kan se, at Danmark falder tilbage i konkurrencen i forhold til et land som Kina. Så vi skal hanke op i motivationen, og det kommer vi blandt andet ind på i bogen, siger Lars Horsbøl Sørensen.

Videnskabelig tilgang

De to 19-årige har skrevet bogen i løbet af deres sabbatår. Den bygger blandt andet på egne erfaringer, viden de har læst til til og foredrag de har hørt. Noget de også benyttede i gymnasietiden.

- En af de ting, vi gjorde, var, at når nogle klassekammerater pjækkede for at spille playstation eller se Netflix, så kunne vi pjække for at tage til foredrag for at suge til sig og få inspiration den vej fra, siger Nicklas Brendborg.

De to mener, at hemmeligheden bag høje karakterer i meget stor grad er, at man prioterer sine opgaver og fag, så man hele tiden holder styr på, at man har tid nok til at lave tingene. For der skal også være et liv uden for skolen, siger de.

 

Kan bruges af alle

Selvom det kræver seriøsitet at nå de helt høje karakterer, så kan bogen også bruges af andre end aspiranter til superstudent-titlen.

- Især i bogens sidste del, som handler om at komme godt igennem eksamen, har vi stort fokus på, hvordan man laver den perfekte fremlæggelse og holder nervøsisteten i kontrol, og det tror jeg også kan bruges i erhvervslivet, siger Lars Horsbøl Sørensen.  

Men bogen indeholder også simple råd, som de to superstudenter har tilegnet sig ved at læse videnskabelig læsning.

- Nogle af de råd, vi giver, er hvordan man kan fordoble sin taletid i klassen ved at sidde det rigtige sted i forhold til lærerens synsfelt, siger Nicklas Brendborg.

Facebook
Twitter