60 procent af fjernvarmeanlæg har fejl og det koster dyrt

Det er ikke kun skorsten, der skal renses og ses efter. Det skal fjernvarmeanlægget også.

Husejere med fjernvarmeanlæg burde at få tjekket deres anlæg. Det kan betyde en mindre varmeregning. (Foto: Hanne Høier)

Der går meget fjernvarme til spilde. Det skyldes fejl i fjernvarmesystemet i de private hjem.

Nye tal fra Teknologisk Institut viser, at der er fejl på 60 procent af anlæggene i de private boliger, som er tilsluttet Fjernvarmens Serviceordning. Fejlene spænder over alt fra defekte ventiler til uduelige varmevekslere.

Kai Borggren, sekretariatsleder i Fjernvarmens Serviceordning, kunne godt tænke sig, at forbrugerne fik samme forhold til deres fjernvarmeanlæg, som til deres bil.

- Selv om vi forventer, at bilen kører, giver jævnlige serviceeftersyn både tryghed og bedre komfort. Det samme gælder for fjernvarmeanlægget, siger han. Og på sigt undgår man samtidig de helt store regninger, siger han.

Eftersyn er godt for miljøet

Kai Borggren kan ikke sige noget om, hvor meget den enkelte husejer vil kunne spare på sin varmeregning. Der er nemlig stor forskel på prisen på fjernvarme rundt om i landet.

  

Men når husejerne ikke får tjekket deres fjernvarmeanlæg, betyder det, at de får dyrere og dårligere varme. Og samtidigt er det skidt for miljøet.

Hvis flere husejere fik tjekket deres anlæg, vil fjernvarmeværkerne udlede mindre co2, fordi de vil producere mindre varme.

- Det vil helt klart betyde noget for, at vi kan nå vores co2-mål, siger Kai Borggren.

Husejere kan for et årligt beløb få serviceret deres fjernvarmeanlæg. Prisen er forskelligt for fjernvarmeværkerne. I Aalborg koster det 386,75 kroner om året.

 

Facebook
Twitter