6E fra Mariager Skole dominerer nyt byråd: Oscar, Lucas og Sveas fædre blev valgt ind

Hele seks fædre fra samme folkeskoleklasse stillede op til kommunalvalget.

To af de nybagte politikersønner fra 6E med deres nyvalgte fædre. Fra venstre til højre: Oscar, Thomas Høj (S), Jens Henrik Kirk (K) og Lucas. (Foto: Jesper Nørgaard © DR Nórdjylland)

Oscar, Lucas og Svea har en del til fælles.

De er alle tre 12 år gamle, går i 6E på Mariager skole, og så er deres fædre valgt ind i byrådet i Mariagerfjord Kommune ved kommunalvalget for henholdsvis De Konservative, Socialdemokratiet og SF.

Det har været med til at bringe valget ned i børnehøjde.

- Det er spændende. Vi snakker om i klassen, hvordan det går for vores fædre, siger Lukas Kirk, hvis far blev valgt ind i byrådet for Konservative.

Om der er noget i vandet eller i luften i Mariager er ikke til at sige. Men faktisk stillede seks af fædrene fra 6E op til valget. Hvoraf de tre kom ind.

- Det smitter måske, når nogle går op i politik. Og halvtreds procent er ikke så ringe endda, siger Thomas Høj. Han blev valgt for Socialdemokratiet og er far til Oscar.

De tre fædre, der blev valgt, sidder på ti procent af pladserne i det nye byråd, hvor der er 29 medlemmer. Og fordi de kommer fra hvert deres parti, så kan de være med til at sætte et ordentligt Mariager-aftryk på politikken i kommunen de næste fire år.

Det mener Lukas’ far, Jens Henrik Kirk.

- Vi kommer til at se vores skole bliver udviklet, og at de små lokalsamfund bliver styrket. Og måske kommer man til at snakke lidt mere politik end man plejer her i Mariager, siger det nyslåede konservative byrådsmedlem, siger han.

Selvom det virker som noget af en mundfuld med tre diskussionslystne byrådsmedlemmer til det samme forældremøde i 6E, så kan klasselæreren godt ånde lette op: Klassen bliver ikke brugt som byrådssal, når der skal snakkes om madpakker, lejrskole og antimobbe-politik.

- Der bliver nok ikke lavet politiske aftaler på forældremøderne, men vi kan jo godt mødes over en kop kaffe i de små hjem, siger Thomas Høj.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.