8-årige Mathias skriver til undervisningsministeren: Skolen giver os stress og hovedpine

Lange skoledage gør klassekammeraterne syge. Du må gøre noget, lyder opfordringen til ministeren fra nordjyske Mathias.

'De kommer op at slås og skændes i klassen fordi de bliver for trætte. For trætte til at lære noget i de sidste timer', skriver otte-årige Mathias i sit brev til Undervisningsminister Ellen Trane Nørby

De lange skoledage i skolereformen har givet otte-årige Mathias fra Farstrup Skole ved Nibe stress. Og det har fået han til at skrive et brev til undervisningsministeren, hvor han beder hende om at 'gøre noget'.

Mathias' mor Helle Veggerby Jensen har lagt brevet op på Facebook og er stolt over og glad for, at han har taget kampen op, for hun er bekymret for ham.

- Jeg synes, det er skrækkeligt, at man i en alder på otte år skal have symptomer på stress og have ondt i hovedet, fordi man er ked af at være i det, man er i, siger hun.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby fra Venstre havde tirsdag ikke modtaget brevet i ministeriet, men set det på Facebook. Hun skriver i en kommentar til DR Nordjylland, at det er vigtigt, at vores børn trives og har det godt i skolen.

" Vi ved fra undersøgelser, at det heldigvis er tilfældet for langt de fleste, men der er steder, hvor skoledagen er blevet for lang, også længere end det var intentionen med reformen. Vi følger udfordringerne tæt fra forligskredsens side, for det er vigtigt, at der også er tid til børneliv og fritidsliv. Ingen børn skal blive syge af at gå i skole."

Ministeren skriver også, at reformen rummer mulighed for at gøre skoledagene kortere ved eksempelvis at konvertere den understøttende til to voksne i fagtimerne.

Gode rammer kan ikke reguleres fra Christiansborg

"Det er vigtigt, at Mathias og hans forældre fortsat taler med skolens ledelse om mulighederne for at gøre dagen bedre for Mathias og hans kammerater. For gode rammer for mere end 600.000 elever kan ikke detailreguleres fra Christiansborg, Der skal findes lokale løsninger og det, som fungerer på én skole kan være det helt forkerte på naboskolen.”

Mathias' mor har lagt et billede af brevet op på Facebook.

Børnelæge Karen Tilma var i efteråret ude og advare om det stigende antal børn og forældre, der er efter skolereformen har henvendt sig med behov for behandling på grund af de lange skoledage.

"Jeg bliver ked af det og får ondt i hovedet."Sådan skriver 8-årige Mathias blandt andet i et brev til Undervisningsminister Ellen Thrane Nørby.

Opslået af DR Nyheder på 6. januar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.