Åbner dørene for 100 asylansøgere

30 nordjyske familier vil være venner med områdets asylansøgere

Aage Dissing og hans kone Inge Lis er medlem af den forholdsvis nystiftede forening, Asylvenner Jammerbugt - som i dag åbner deres hjem for to eller flere asylsøgere. Ægteparret Dissing skal have hele otte gæster til bords - et irakisk ægtepar og deres seks børn (Foto: Søren Nielsen DR Nordjylland)

30 danske familier i Jammerbugt-området i Nordjylland inviterer i aften omkring 100 asylsøgere inden for til mad og snak.

- Vi bor i Tranum, hvor der er mange asylansøgere, fordi der er et asylcenter. De hilser hjerteligt, når man passerer dem på vejen. Men vi taler sjældent med dem og lukker dem sjældent ind. Det forsøger vi at ændre med arrangementet i dag, siger Aage Dissing.

Aage Dissing og hans kone Inge Lis er medlem af den forholdsvis nystiftede forening, Asylvenner Jammerbugt - som i dag åbner deres hjem for to eller flere asylsøgere.

Skal have otte asylansøgere til bords

Ægteparret Dissing skal have hele otte gæster til bords - et irakisk ægtepar og deres seks børn.

- Vi laver maden sammen med dem. Så kan de se, hvad de får at spise. Vi har også planer om at bage æbleskiver sammen med dem, så de også får prøvet det. Det kunne være meget sjovt og så har vi også noget at snakke om, siger Aage Dissing.

Foreningen Asylvenner i Jammerbugt håber at arrangementet løber så godt, at det bliver en tilbagevendende begivenhed. Men der er mange andre ideer i støbeskeen - ideer, der skal samle hele kommunen om at mødes, tale og være mere sammen med asylansøgerne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.