Aalborg får Europas første methanoltankstation

Bliver methanol fremtidens brændstof?

En af fordelene ved at bruge methanol som fremtidens brændstof er, at eksisterende tankstationer kan omlægges til methanol i stedet for benzin og diesel. (© OK Benzin)

OK åbner i samarbejde med en række private virksomheder Europas første methanoltankstation.

Den kommer til at ligge på Hobrovej i Aalborg SV og indvies i slutningen af august.

Senest i 2050 skal Danmark være uafhængigt af fossile brændstoffer, men det store spørgsmål er, hvad der skal erstatte dem? En række danske virksomheder mener, at der er fornuft i at anvende miljøvenlige, flydende drivmidler og derigennem udnytte 100 års erfaring fra den eksisterende infrastruktur.

Aalborg-teknologi

Methanol er på længere sigt en potentiel erstatning for de fossile brændstoffer. Både fordi det har en miljømæssig gevinst, da det kan fremstilles af stort set al slags biomasse, og fordi det er et flydende brændstof, der kan håndteres i de eksisterende distributionssystemer.

De biler, der i fremtiden kan bruge tankstationen på Hobrovej, vil typisk være el-biler eller andre køretøjer, der har fået indbygget en mathanol-drevet brændselscelle.

Det er den Aalborgbaserede virksomhed Serenergy, der har udviklet den teknologi, som gør det muligt at udnytte flydende metanol i en brændselscelle, som, når den bliver monteret i en el-bil, kan forlænge bilens rækkevidde betydeligt.