Aalborg lokker ældre sosu'ere med kortere arbejdsdag, færre nattevagter og fuld pension

Seniormedarbejdere kan mindske manglen på arbejdskraft i ældreplejen, hvis de bliver flere år i job.

I Aalborg Kommune har 38 medarbejdere allerede takket ja til seniorordningen. (© Grafik: Signe Heiredal/DR Nyheder)

Lykkes det ikke at uddanne flere sosu’ere i de kommende år, kan der i 2030 komme til at mangle 16.000 medarbejdere i ældreplejen.

Sådan lyder forudsigelsen fra Kommunernes Landsforening, men i Nordjylland har man måske fundet en del af løsningen på den alvorlige mangel på arbejdskraft.

Her tilbydes ældre medarbejdere, som ellers snart var klar til efterløn eller pension, en ny og helt særlig seniorordning.

Siger medarbejderne 'ja' til at blive i arbejdsuniformen, kan de til gengæld få tilbudt kortere arbejdsdage, undgå lange natte- og weekendvagter – og samtidig få udbetalt fuld pension.

- Alle tal viser jo, at vi bliver flere og flere ældre. Det boom, der er af ældre medarbejdere, topper nu her. Og hvis ikke vi gør noget for at fastholde dem, stopper de. Så går de på efterløn eller tidlig pension, siger Pia Pedersen, næstformand i FOA Nordjylland.

FOA i Nordjylland har lavet aftalen i samarbejde med Aalborg Kommune, og her har 38 medarbejdere allerede takket ja til at hoppe på den nye ordning.

- De ældre medarbejdere har bare så mange års kompetencer, som de kan lære de nye op i. De kender arbejdsområdet og de ældre. Det er er simpelthen nødvendigt, at vi har nogen med de kvaliteter, de ældre medarbejdere har, siger Pia Pedersen.

’Jeg har masser af krudt og kærlig og omsorg endnu’

En af de ældre medarbejdere, der har takket ja til den nye ordning er 63-årige Jane Koch Truesen.

Selvom hun har et langt arbejdsliv bag sig, er hun ikke klar til at sige stop. Heller ikke selvom hun de seneste måneder har haft problemer med sit knæ.

- Jeg elsker mit arbejde, men kroppen bliver lidt skrøbelig med alderen. Jeg føler, at jeg med seniorordningen kan give noget mere i længere tid.

De seneste 27 år har Jane Koch Truesen arbejdet på plejehjemmet Lundbyescentret i Aalborg. Her er cirka en tredjedel af medarbejderne lige nu over 60 år gamle.

- Vi mangler jo hænder, og der er for få folk i vores fag. Hvis alle vi ældre medarbejdere på Lundbyescentret trækker stikket nu, så er der jo ikke nogen til at passe beboerne. Vi er nødt til at have nogle folk, og de kan ikke undvære alle os seniorer.

For Jane Koch Truesen betyder hendes nye aftale med seniorordningen konkret, at hun blandt andet får tre fridage mere hver måned og kun skal arbejde 31 timer om ugen.

Du har jo haft et langt arbejdsliv allerede. Hvorfor vil du gerne fortsætte med at arbejde i stedet for bare at trække stikket nu?

- Fordi der er meget krudt og kærlighed og omsorg i mig endnu. Det skal beboerne nyde.

Lige nu venter Jane Koch Truesen på en operation, der kan ordne hendes knæ. Når hun er klar igen, begynder hun igen sit arbejde i ældreplejen - men med færre timer og flere fridage hver måned. (© DR Nyheder)

Ikke alle har lyst til at stoppe

plejehjemmet Lundbyescentret har cirka en håndfuld af Jane Koch Tuesens kollegaer også fået en seniorordning.

Her skal plejehjemmets leder, Christina Viffert, hver dag få vagtplanerne til at gå op, og det kan være en udfordring, når det er svært at skaffe nye medarbejdere – og holde fast på dem, som allerede er i faget.

Men seniorordningen har gjort en positiv forskel.

- Jeg har en del medarbejdere, som har nogle fysiske skavanker, som måske ellers ville tvinge dem til at stoppe. Men de har faktisk ikke lyst til at stoppe. Nu hvor vi har lavet senioraftaler, betyder det, at de kan holde til at være her i længere tid.

Ordningen kommer ifølge Christina Viffert både arbejdspladsen og beboerne til gavn.

- Det betyder meget for arbejdsmiljøet, at det er faste kollegaer og ikke nye medarbejdere, der går ud og ind ad døren hver dag. Det betyder også meget for de pårørende, at de ansatte kender deres mor eller far, deres behov og hvad de har brug for hjælp til.