Affaldsselskab mister millioner på brand i bilskrot

Reno Nord i Aalborg har sat seks millioner af til oprydning efter brand på Aalborg Havn

Den 12. november 2016 udbrød der brand på IF Groups adresse på Gasværksvej i Aalborg og beredskabet advarede i en periode om farlig røgudvikling. (Foto: Michael Eskebjerg Goddiksen DR Nordjylland) (Foto: Michael Eskebjerg Goddiksen DR Nordjylland)

Affaldsselskabet Reno Nord står til en million-stor regning efter sidste års brand i bilskrot på Aalborg Havn.

Det miljøfarlige affald efter branden blev afleveret på Reno Nords deponi men virksomheden IF Recycling, der ejede affaldet, er siden gået konkurs.

Hvis ikke Reno Nord kan sende en regning videre til andre instanser, hænger affaldsselskabet på en regning for bortskaffelse på seks millioner kroner.

- Affaldet kom fra Norge og det optimale er selvfølgelig, at vi kan sende en regning tilbage til afsenderne her. Så vi håber, at tabet ikke bliver så stort, men så længe situationen er uafklaret, skal vi tage højde for en mulig udgift af den størrelse i vores årsregnskab, siger formanden for Reno Nord, Daniel Nyboe Andersen (B).

Daniel Nyboe Andersen siger, at rent hypotetisk kunne tabet ende på hele 11 millioner kroner.

- Det vil ske, hvis vi ikke må brænde affaldet på vores eget forbrændings-anlæg, men bliver tvunget til at lade det ligge i deponi i al evighed og afholde alle udgifter i al fremtid. Det er på ingen måde sandsynligt, vurderer vi. Men det vil være worst case, siger han.

Reno Nord har 300.000 forbrugere. De kommer ikke til at mærke udgiften.

- Fordelt på hver forbruger taler vi om ganske få kroner per måned i et år, forklarer Daniel Nyboe Andersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk