Alt for få nordjyder vil være social- og sundhedsassistenter

For få SOSU-studerende kan betyde, at flere fremover vil blive plejet af ufaglærte.

Der er ikke nok, der søger ind på uddannelsen som SOSU-hjælper og SOSU-assistent, lyder det fra SOSU Nord i Aalborg. Det kan få konsekvenser for borgerne, der har behov for pleje og omsorg. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)

Der kommer til at mangle både social- og sundhedsassistenter og -hjælpere.

Sådan lyder meldingen fra uddannelsesinstitutionen SOSU Nord i Aalborg.

Ifølge beregninger, som SOSU Nord har lavet i samarbejde med kommuner og Region Nordjylland, skal der hvert halve år optages 475 på grundforløbet, men pr. 1. januar 2017 var tallet kun 308.

Der er en risiko for, at manglen vil komme til at kunne mærkes ude i kommuner og regioner, siger direktør på SOSU Nord Lene Kvist.

- For nogle af de borgere, der har behov for pleje og omsorg, så vil det jo i sidste ende betyde, at der ikke er uddannet arbejdskraft til rådighed.

For få optagne på grundforløbet betyder, at der på sigt kommer til at mangle færdiguddannede, fortæller direktør Lene Kvist:

- Så mangler der faktisk et sted mellem 200 og 300 elever på årsbasis til de her uddannelser.

I øjeblikket løses problemet delvist ved, at der er en del SOSU-hjælpere, der søger ind på assistentuddannelsen.

- Men vi ved også fremover, at der vil blive uddannet væsentligt færre social- og sundhedshjælpere, så derfor er der et behov for at øge elevtilgangen på vores grundforløb målrettet social- og sundhedsuddannelserne, siger Lene Kvist.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk