Arbejdsgiver og fagforening i fælles kamp mod social dumping

Entrepenør indgår aftale med 3F for at undgå samarbejde med useriøse samarbejdspartnere

3F i Aalborg vil hellere bruge energi på at forebygge end rende efter tvivlsomme firmaer med krav om løn og feriepenge til ansatte, som er blevet snydt. (Foto: Torsten Raagaard)

Fagforeningen 3F Aalborg indgår nu et nyskabende samarbejde med en bygherre og en entreprenør om at holde tvivlsomme virksomheder ude.

Det er sagen om 15 letter, der får parterne til at indgå samarbejdet. Letterne fik ikke løn, selvom de har arbejdede syv uger på et byggeri på Kalkskrænten på Eternitgrunden i Aalborg.

- På sigt forventer vi at kunne styre udenom useriøse samarbejdspartnere, som ikke aflønner under de vilkår, som er gængse på området, siger afdelingsleder Erik Pedersen fra hovedentreprenør Arne Andersen, Vrå.

Aftalen betyder, at 3F stiller sin viden om tvivlsomme firmaer, der opererer i Danmark, til rådighed. En slags sortliste, så entreprenører får råd, inden de laver aftaler med et firma, de ikke kender.

Projektchef Karsten Westergaard fra ejendoms- og udviklingsselskabet Søren Enggaard, der er bygherre på projektet på Eternitgrunden, glæder sig over aftalen.

- Det er godt, at vi har lavet den her hensigtserklæring, hvor vi forsøger at sikre, at de ansatte, vi har på vores byggepladser, får en betaling for det, de laver i, overensstemmelse med det lønniveau, der er i Aalborg.

Initiativet til aftalen kommer fra faglig konulent i 3F Aalborg John Andersen, som hellere vil bruge energi på at forebygge end rende efter tvivlsomme firmaer med krav om løn og feriepenge til ansatte, som er blevet snydt.

- Vi vil gerne på forkant med situationen, inden der er folk, som lider skade ved det, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.