Arentsminde

Arentsminde har sin egen vals og flere Grisepjok. Hør den fantastiske historie om Bette Tigermis.

  • Mange kender "cafeteriet i Arentsminde". Sidst i 2012 overtog Lise Grønning stedet, der nu hedder Hos Lise Café og Kro. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)
  • Flere lyttere mente, at det eneste, der er i Arentsminde, det er et vejbump! Og her er det så; det famøse vejbump, der er placeret lige foran kirken. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)
  • Solen tittede kort frem, da vognreporter Christopher Bering Baden nåede frem til Arentsminde. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)
  • Chrisko Staal blev kåret som byens største arbejdsplads med 10 ansatte - endda uden at tælle de 15 medarbejdere på en fabrik i Polen med! Ejer Christian Skovsted viser en øl-brygge-kedel fremover. Herudover laves der blandt andet også speedway-udstyr i værkstedet. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)
  • "Loppehuset" åbnede op i Arentsminde i starten af maj 2013. Her er en slags permanent bagagerumsmarked, som en gruppe på 25 fælles står for at sælge for hinanden. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)
  • Med hjælp fra en håndfuld lokale borgere fik vi i Loppehuset udfyldt Arentsmindes Flæksikon. Lotte Buur, der står bag Loppehuset, fik overrakt Fredagsflække-diplomet. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)
1 / 6

Arentsminde har fået seks flere indbyggere på et år, og man forstår det godt. For godt nok er det en by, som mange kører igennem, men stopper man op, får man nogle ret fantastiske historier. For eksempel fik vi et tip på flækkofonen om byens bordel, der måtte lukke, da den letlevende dame fik en arbejdsskade: Hun blev gravid.

Historien nåede desværre ikke i radioen, men det gjorde historien om Bette Tigermis, hvor Dan Mose Pedersen "kidnappede" en kat og mærkede fem børns bebrejdende blikke. Det endte lykkeligt og Dan fik Arentsmindes største hædersbevisning, som gives til bysbørnene: "Årets Grisepjok." Hør Dan fortælle historien på linksene til højre...

Jo, der er mange gode historier: Tre bedagede herrer tog teten op fra de nordamerikanske mandestrippere "Chippendales." De kaldte sig "Chips & Delle" og gav nordjyderne en oplevelse ud over det sædvanlige. Dem kan de prale af... Men måske skulle de hellere prale af, at speedwayverdensmesteren Hans Nielse er født i byen.

Læs flæksikon og hør indslagene fra Arentsminde...

Flæksikon for Arentsminde1. Hvor mange indbyggere har byen:

456 - seks flere end sidste år i følge nyeste tal fra Danmarks Statistik.

2. Hvor har byen sit navn fra:

For en gangs skyld siger det sig selv: Arents Minde. Et minde om Arent Plesner, der var justitsråd og ejede den jord, som banen skar sig igennem og som byen opstod omkring. Kirken hedder Langeslund, som var navnet på en hovedgård, som Arent Plesners bror ejede.

3. Hvornår er byen fra:

Banen blev anlagt i 1897, og byen opstod omkring stationen.

4. Hvad er højeste punkt:

Kælkebakken - og den er endda ikke svimlende høj.

5. Byens samlingssted:

Den gamle skole, som nu er blevet til Arentsminde Kulturhus.

6. Hvor får man ALT at vide:

Arentsminde Kulturhus.

7. Hvad er den største arbejdsplads:

Chrisko Staal, der blandt andet laver udstyr til bryggerier, gruekedler og speedwaystel!

8. Hvad er den største turistattraktion:

Det kunne være byfesten, men vi er i tvivl om, hvor mange turister der besøger festen. Cafeteriet er også et bud.

9. Hvad er byens slogan:

Arentsminde - skønneste by. Det skulle være en verselinje fra "Arentsmindevalsen."

10. Byens kendisfaktor:

Han er i idrættens Hall of Fame. Han er verdensmester. Der er naturligvis tale om speedwaykøreren Hans Nielsen, der er født i byen og boede der indtil han blev seks.

11. Flækkefaktor (antallet af rundkørsler og lyskryds):

Nul. Nada. Niks! Til gengæld var det en stor nyhed i landets aviser, da Arentsminde i 1997 fik farttavler. De blinker advarende og viser hastigheden, når man træder for tungt på speederen. For godt femten år siden kørte 5.000 personbiler og 1.500 lastbiller igennem byen hver dag. Gennemsnitsfarten var dengang 59 km/t.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059ea11f9d0d2091afcehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059ea11f9d0d2091afc8http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059ea11f9d0d2091afcbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059da11f9d0d2091afbchttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059da11f9d0d2091afbfhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059da11f9d0d2091afb9http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059ea11f9d0d2091afc5http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b059ea11f9d0d2091afc2

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk