Berit indsamler lydporno: Skal sætte gang i fantasien hos personer med et handicap

45-årige Berit Thuen oplever bred interesse for sit nye lydunivers.

Berit Thuen fra Nibe driver med sin mand Jess og en lydmand hjemmesiden innersense.dk. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © DR Nórdjylland)

Det er med de bedste intentioner, at Berit Thuen, mor til seks, er gået på jagt efter lydoptagelser fra andre menneskers mest intime stunder.

Den 45-årige nibenit arbejdede i mange år som pædagog, men valgte for fire år siden at tage sig en uddannelse som seksualvejleder.

Nu er hun indehaver af internetportalen innersense.dk, hvor mennesker med sanseforstyrrelser, blinde og andre interesserede kan streame og abonnere på lyde fra soveværelset.

Optagelserne er indsamlet blandt folk i hendes omgangskreds eller netværk og via opslag på scor.dk.

Alle har seksuelle drifter

I mange år arbejdede Berit Thuen som pædagog for mennesker med diverse udfordringer, og hun kunne indimellem opleve seksuelle frustrationer give udslag i uhensigtsmæssig adfærd.

Der har været brug for et sted, hvor mennesker med handicap kan få oplevelsen af ægte sex, mener hun.

- Undervejs i min uddannelse blev jeg meget opmærksom på, at det ikke er alle mennesker, der kan køre på flere sansekanaler ad gangen, når det gælder sex. Men også det her med, at lyde har en helt særlig virkning på kroppen.

- Mit håb er først og fremmest at få udbredt budskabet om, at mennesker med handicap også er seksuelle væsener, siger hun.

Erotik på nettet er ikke særligt ægte

Problemet med almindelig erotik i denne sammenhæng er, at lydene ofte er eftersynkroniserede og indtalt af skuespillere efter videooptagelserne.

Derfor giver det ikke en særlig reel oplevelse af, hvad sex egentlig er, mener Berit Thuen.

- Det har været vigtigt for mig, at lydene er ægte, fordi der er tale om urlyde. Det vil sige lyde, som mennesker på et lavere funktionsniveau også kan genkende dybt inde i reptilhjernen.

- De forplanter sig i hele kroppen, fortæller hun.

Fantasien skal sættes i gang

Hjemmesiden, innersense.dk, som hun driver sammen med sin mand Jess samt en lydmand, er helt forskånet for eksplicitte fotos af nøgne kropsdele.

Det ser sådan ud, fordi værktøjet skal tages alvorligt, og fordi man som bruger skal have lov at danne sig sine egne billeder inde i hovedet.

- Vi skal ikke definere noget. Det er fantasien, der skal i gang her, siger Berit Thuen.

Efter at portalen er gået i luften, kan Berit Thuen se, at langt de fleste brugere faktisk er mennesker uden for målgruppen. Det er personer, der blot er nysgerrige, fortæller hun.

Der skal være noget til alle

Selvom der allerede nu er samlet et godt bibliotek af lydoptagelser, kan Berit Thuen sagtens bruge flere.

Derfor håber hun, at flere vil bidrage som lydproducenter.

- Vi kunne godt bruge nogle flere lyde i den kategori, der hedder hård sex, og så mangler vi helt kategorien mandesex, siger hun.

De primære bidragydere er ifølge Berit Thuen folk, der bare gerne vil hjælpe andre via deres eget sexliv.

- Og så er der også nogle, som synes, det kan være lidt frækt, at andre kan lytte til deres lyde.

- Vi håber bare, at vi kan udbygge, så der er noget til alle.